Ostalo

Što se jelo i pilo na Oscarima: Od 250 jastoga do najskupocjenijih vina

Iako su samo neki otišli kući s kipićima u ruci, svi su zasigurno otišli s punim želucima

Tabloid.hr
27.02.2019 16:19

Jednu od najglamuroznijih večeri u svijetu Hollywooda, prati i najglamurozniji meni. Tako je, naravno, bilo i na ovogodišnjoj dodjeli Oscara .

Naime, posluživao se samo najskuplji šampanjac, Piper-Heidsieck ,čija je cijena oko 700 kuna , a uzvanici su popili ukupno 1500 butelja. Dakle, samo je na ovo piće potrošeno više od milijun kuna.

Kada je riječ o izboru vina, također se nije štedilo. Točila su se kalifornijska vina iz vinarije Francis Fors Coppola Winery i to cabarnet sauvignon, chardonnayiz Russian River Valley iSofia Rosé.

Ekskluzivan je bio i meni za 1500 uzvanika koji su se počastili nakon dodjele. Poslužila se skupocjena govedina Miyazaki wagyu čiji samo jedan odrezak može dosegnuti iznos i od 1500 kuna po komadu, 250 jastoga , 400 kilograma sira Parmigiano Reggiano, 65 kilograma francuskih crnih tartufa, 15 kilograma kavijara te 6500 čokoladnih statua Oscara za desert.

Moramo priznati kako sigurno nijedan glumac nije ostao praznog želuca.