Ostalo

Svi se boje Tomislava Špičeka!

Nastavljamo potragu za najfinijim receptima iz djetinjstva s područja Zagreba i Zagorja. Večeras u Tri, dva, jedan – kuhaj" natjecatelji pripremaju dva brza ručka – pohani picek s pire krumpirom i zlevku. Zadaci se ne čine laganim, pogotovo kada se zna da su zagorske delicije specijaliteti chefa i člana žirija, Tomislava Špičeka!

RTL
01.04.2014 14:22

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Kako priprema prvog zadatka, odnosno pohanog piceka, ne bi bila jednostavna, natjecatelji će morati sami rastrančirati pile. Osim s noževima, natjecatelji su posebno oprezni i s pohanjem. Većina ih se drži jednostavnosti bez dodavanja posebnih začina.

Među njima je i Nenad koji je ovaj tjedan odlučio smanjiti 'apetite' i kuhati s manjom dozom ambicioznosti. Ulogu entuzijastičnog natjecatelja preuzela je Evelina, koja će napraviti čak tri različita načina pohanog pileta (u krušne mrvice dodaje sjemenke lana i sezama, pecorino sir, muškatni oraščić...). Anka i Tanja će prvo skuhati pile, pa ga zatim pohati kako ne bi bilo krvavo oko kostiju, dok Zlatan radi dvije vrste pirea, te se nada da će žiri primijetiti razliku...

Kako smo ušli u tjedan koji je itekako poznat Tomislavu Špičeku, svi se kandidati pribojavaju njegovog ocjenjivanja, pa čak i gostujući član žirija, Zlatko Puntijar! Naime, pri kušanju pohanog pileta Tomislav je svojim komentarima htio opustiti i smiriti Milu, ali je Zlatko ipak morao dati svoj komentar na Milinu izvedbu, koja ga baš i nije oduševila. Tomislav je primijetio da ih Mile malo ustrašeno gleda:

Tomislav Špiček: "Pa dobro, Zlatko, vidiš da se čovjek boji".

Zlatko Puntijar: "Je, i mene je tebe strah!"

Drugi 'zadatak' večerašnjeg kulinarskog izazova je zlevka (ili zlijevka, zlevanka, zlijevanka...), tradicionalni desert Sjeverne Hrvatske, Međimurja, Podravine i Zagorja. Ime je dobilo zbog naoko jednostavnog načina pripreme: svi potrebni sastojci se izmiješaju i jednostavno izliju u posudu. Upravo je ta jednostavnost u pripremi zadala muke kandidatima, pa su svoje recepte 'obogatili' dodatnim, nepotrebnim sastojcima. Zbog toga će Nenad i Evelina raditi dvije verzije zlevki, a Mili narasti do neslućenih proporcija.

Hoće li Tomislav Špiček biti zadovoljan hrskavošću pohanaca i sočnošću zlevke, doznat ćemo večeras u novoj epizode 'Tri, dva, jedan – kuhaj' u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .