Ostalo

'Taj okus ribe, tog Dunava, to mora ostati u fišu!'

Ako vas zanima kako su se nekad pripremali riblji specijalitet, onda pozorno upijajte svaku riječ našeg domaćina koji nam je korak po korak pokazao kako se priprema vrhunski baranjski (dunavski) fiš.

RTL
27.03.2014 21:18

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

U baranjskom etno selu Karancu, u sklopu restorana Baranjska kuća, nalazi se "Ulica zaboravljenog vremena". Mjesto je to gdje možete vidjeti i osjetiti kako se nekoć živjelo i radilo u Baranji.

No, ako vas zanima kako su se nekad pripremali riblji specijalitet, onda pozorno upijajte svaku riječ našeg domaćina.

Što je to baranjski, odnosno dunavski fiš i kako se priprema?

"Tajna dobrog fiša je domaća paprika, uvijek svježa riba, domaći luk i na jednoj jakoj vatri da se skuha u roku od 35 minuta", rekao nam je Vladimir Škrobo - Bajo iz restorana "Baranjska kuća".

Potom je naš domaćin korak po korak pokazao kako se priprema fiš, što možete pogledati u video prilogu .

"Vatra uvijek mora biti što jača, fiš mora da kuha, ne smije stati... Bit fiša je da nam sve te 'potkove' ostanu čitave, da se fiš ne raspadne. Taj okus ribe, tog Dunava, te Baranja, to mora ostati u tom fišu. To je ono što jest riječ 'Baranja', ta puna usta, to će biti ovaj fiš", dodao je Bajo.

"Najbitnije kod fiša, kad se skine s vatre, onda nema 'ono' ovaj još nije došao pa ćemo čekati. Da nije došao predsjednik države, fiš kad se staviti na stol, on se onda grabi i jede", zaključio je naš domaći Bajo.

Pogledajte cijelu priču o baransjkom (dunavskom) fišu u našem video prilogu !

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .