Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Zašto se pravi domaći kukuruzni kruh ne može usporediti s kupovnim? Zato što pravog domaćeg kukuruznog kruha nema bez pravog domaćeg kukuruznog brašna.
Kukuruzno brašno i druge ekološke proizvode od kukuruza pronašli smo na imanju obitelji Sever u Ivanićgradu. Kako se priprema domaći kukuruzni, raženi i drugi kruh?
"Recept je, inače, tajna, ne smije izaći van", našalila se u uvodu Ivka Sever, suvlasnica Ekološko poljoprivrednog gospodarstva Sever.
"Mi radimo kruh od kvasa, kiselog tijesta. Znači, to je tijesto od prethodnog kruha koje prenosimo dalje u tijesto. To je kruh koji nije kao ovaj u dućanu, da je veći i viši, nego malo je tvrđi, može duže trajati, drugi dan vam se ne mrvi. Morate probati", dodala je naša domaćica.
"Recepti su naslijeđeni od naših obitelji i malo su prerađeni, modernizirani, prilagođeni onome što moja obitelj voli, pa smo to ponudili i tržištu", otkrila je Ivka.
"Ječmena kaša je fantastična, možete je koristiti umjesto riže bilo gdje. Puno je zdravije i puno je manje treba", zaključila je suvlasnica EPG-a Sever.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .