Ostalo

Tajna pravog domaćeg kukuruznog kruha

Ako ste ikada kušali pravi domaći kukuruzni kruh, onda znate da se okus i miris tog kruha ne mogu usporediti s okusom i mirisom kukuruznog kruha kakav možete kupiti u najbližoj trgovini.

RTL
03.04.2014 21:23

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Zašto se pravi domaći kukuruzni kruh ne može usporediti s kupovnim? Zato što pravog domaćeg kukuruznog kruha nema bez pravog domaćeg kukuruznog brašna.

Kukuruzno brašno i druge ekološke proizvode od kukuruza pronašli smo na imanju obitelji Sever u Ivanićgradu. Kako se priprema domaći kukuruzni, raženi i drugi kruh?

"Recept je, inače, tajna, ne smije izaći van", našalila se u uvodu Ivka Sever, suvlasnica Ekološko poljoprivrednog gospodarstva Sever.

"Mi radimo kruh od kvasa, kiselog tijesta. Znači, to je tijesto od prethodnog kruha koje prenosimo dalje u tijesto. To je kruh koji nije kao ovaj u dućanu, da je veći i viši, nego malo je tvrđi, može duže trajati, drugi dan vam se ne mrvi. Morate probati", dodala je naša domaćica.

"Recepti su naslijeđeni od naših obitelji i malo su prerađeni, modernizirani, prilagođeni onome što moja obitelj voli, pa smo to ponudili i tržištu", otkrila je Ivka.

"Ječmena kaša je fantastična, možete je koristiti umjesto riže bilo gdje. Puno je zdravije i puno je manje treba", zaključila je suvlasnica EPG-a Sever.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru .