Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SVE TRAŽENIJI DEKOR

Tajna uspješnosti ukrasnih stikera

Jedan od najlakših, a opet vrlo efektnih načina osvježenja zidova su sve popularnije dekorativne naljepnice, poznatije kao stikeri. Njihovo lako postavljanje i čvrsto prijanjanje na čistu, ravnu površinu, kao i najrazličitiji motivi i boje čine ih sve traženijim artiklom.

Image
Foto: Car mobel
RTL|Mirjana Mikulec/ 28.5.2013. u 9:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dodatna je prednost dekorativnih naljepnica i to što se u većini slučaja lako uklanjaju, ne nanoseći trajnu štetu na podlozi. Osim na zidove, dekorativne naljepnice mogu se postaviti i na stropove, prozore i ogledala. Iako mogu vrlo zorno prikazivati određene motive, stvarajući prave male optičke varke, dekorativne naljepnice za razliku od 'pravog' dekora, ne zauzimaju mjesto, a jednom kad ih se zasiti, može ih se lako promijeniti.

Image
Foto: Car mobel
Image
Car mobel

Specifičnost ovog dekora je iznimno velika raznolikost, unoseći time dašak posebnosti i nepredvidivosti u svaki kutak prostorije.Premda se većina i dalje najviše odlučuje za ovakav dekor u dječjim i tinejdžerskim sobama, dekorativne naljepnice sve su zastupljenije i u ostalim dijelovima prostora – od hodnika i radnih soba do dnevnih boravaka i blagovaonica. Specifičnost ovog dekora je iznimno velika raznolikost, što omogućava njihovu primjenu u svim stilovima uređenja, unoseći dašak posebnosti i nepredvidivosti u svaki kutak prostorije. 

Posebno interesantne naljepnice su one koje vizualno čine dio ili čak čitav komad namještaja (primjerice, stiliziran kamin ili dodatni dio komode), a sve češće ih nalazimo na zidovima iznad kreveta, gdje 'glume' nepostojeće uzglavlje. Od vrlo efektnih rješenja dekorativnih naljepnica izdvajamo one koje će, ovisno o kutu gledanja, predstavljati neko rasvjetno tijelo (lampa, luster ili čak bogat barokni svijećnjak), a idealna su za hodnike i dnevne boravke.

Image
Foto: Car mobel
Image
Car mobel
  • Prilikom odabira motiva ukrasnih naljepnica za dječje sobe, vodite računa o afinitetima i osobnom ukusu vašeg djeteta.
  • Posebno atraktivne naljepnice su one koje sadrže dozu humora (npr. veliki upitnik u oblačku koji se smješta iznad fotelje za goste), kao i optičke varke (dobar primjer mogu biti naljepnice u obliku 'nepostojećih' knjiga na pravoj zidnoj polici).
  • Najvidljivije naljepnice su one koje su u kontrastu sa zidom, a ako su iste boje kao i zid, tada bi morale biti barem nekoliko nijansi svjetlije ili tamnije od zida.

Sve o uređenje interijera možete saznati i u emisiji InDizajn s Mirjanom Mikulec koju možete pogledati na RTL Sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠARMERI

Sjećate ih se: Ovo su kandidati prve sezone 'Ljubav je na selu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba