Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Talijani su pravi majstori u osmišljavanju i pripremi jela od tjestenine. Zahvaljujući njima i mi imamo priliku jesti ta dostupna i ukusna jela jer uz malo umaka od rajčice i sira..., špageti, makaroni, tortelini, kaneloni ili lasagne mogu postati izvrsna jela.
Corrado Pellizzer iz restorana "Giannino" u Rovinju predstavio nam je nekoliko vrsta pašte.
"Idemo redom, ovo su tagliatelle Bologna. Ne postoji u pravilu špageti Bologna, to se radi kod nas, ali pravilno je tagliatelle Bologna. Zatim imamo spaghetti al pomodoro, to je najklasičnija hrana u Italiji. Još imamo penne ili rigatoni a la arrabbiata, to je kratka pašta sa crtama, znači ljuto, sa feferonima. Ljuto, dobro za probavu. I na kraju imamo bucatini all'amatriciana, klasično za rimske restorane", objasnio je gospodin Pellizzer.
Koji su osnovni sastojci u talijanskoj kuhinji kada je priprema tjestenine u pitanju?
"Prvo i osnovno - paradajz, odnosno rajčica. Kada se jede pašta, onda ide salsa al pomodoro. Važno je da pašta bude kuhana al dente, da bude živa, da vi pod zubom osjetite da je to tjestenina, a ne da bude mekana kao žvakača guma", zaključio je naš rovinjski domaćin.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.