Ostalo

Talijani su pravi majstori u pripremi tjestenine

Uz malo umaka od rajčice i sira, špageti, makaroni, tortelini, kaneloni ili lasagne mogu postati izvrsna jela.

RTL
27.05.2014 21:15

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Talijani su pravi majstori u osmišljavanju i pripremi jela od tjestenine. Zahvaljujući njima i mi imamo priliku jesti ta dostupna i ukusna jela jer uz malo umaka od rajčice i sira..., špageti, makaroni, tortelini, kaneloni ili lasagne mogu postati izvrsna jela.

Corrado Pellizzer iz restorana "Giannino" u Rovinju predstavio nam je nekoliko vrsta pašte.

"Idemo redom, ovo su tagliatelle Bologna. Ne postoji u pravilu špageti Bologna, to se radi kod nas, ali pravilno je tagliatelle Bologna. Zatim imamo spaghetti al pomodoro , to je najklasičnija hrana u Italiji. Još imamo penne ili rigatoni a la arrabbiata , to je kratka pašta sa crtama, znači ljuto, sa feferonima. Ljuto, dobro za probavu. I na kraju imamo bucatini all'amatriciana , klasično za rimske restorane", objasnio je gospodin Pellizzer.

Koji su osnovni sastojci u talijanskoj kuhinji kada je priprema tjestenine u pitanju?

"Prvo i osnovno - paradajz, odnosno rajčica. Kada se jede pašta, onda ide salsa al pomodoro. Važno je da pašta bude kuhana al dente , da bude živa, da vi pod zubom osjetite da je to tjestenina, a ne da bude mekana kao žvakača guma", zaključio je naš rovinjski domaćin.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.