Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
novi tjedan gastro showa

Talijanski specijaliteti prije velikog finala

Tko se neće snaći u pripremi rižota, pizze, lazanja, minestrone juhe, tiramisua, brancina i ostalih talijanskih specijaliteta, saznat ćemo u novom tjednu kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.

Image
Foto: RTL
RTL/ 25.5.2014. u 14:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Do finala showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ dijeli nas samo jedan tjedan, i to ona posvećena talijanskoj, tradicionalnoj kuhinji. Netko od preostale petorice ipak će morati napustiti show prije finala, stoga ostaje pitanje tko se neće snaći u pripremi rižota, pizze, lazanja, minestrone juhe, tiramisua, brancina i ostalih talijanskih specijaliteta?

Hrvatska je stoljećima bila sjecište različitih kultura, a to se još uvijek osjeća i u gastronomiji. Na laganu mediteransku kuhinju na jugu Hrvatske i u Istri najviše je utjecala talijanska kuhinja, poznata diljem svijeta, ponajviše po tjestenini i pizzi.

Mediteranska svojstva talijanske kuhinje te bogatstvo zdravih sastojaka poput maslinovog ulja, maslina, posušene rajčice, mozzarelle i tjestenine bez kojih se talijanska kuhinja ne može niti zamisliti... Poznato je kako je još Marko Polo tijekom svojih brojnih putovanja upravo iz Kine donio tjesteninu poznatiju kao špageti, namirnicu koja je vrlo brzo zavladala talijanskim stolom.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Osobitu popularnost zauzela je i pizza, te sir i vino koje Talijani zakonski štite statusom kontroliranog podrijetla. Rijetko koga će dobro znalački pripremljeni talijanski specijaliteti ostaviti ravnodušnim, a tu je naravno i činjenica da se radi o narodu koji nam je kulturno, povijesno i geografski vrlo blizak.

U deseti tjedan posvećen talijanskim autohtonim delicijama ulazi petero natjecatelja. Anka, Đurđica, Natalija, Nenad i Zlatan morat će zasući rukave kako bi zadivili žiri te posebnog člana, Tullija Ferneticha, hotelijera koji je dobro poznat među hrvatskim ugostiteljima.

Njegov obiteljski hotel 'San Rocco' smješten na starom obiteljskom imanju u Brtonigli, dvije je godine za redom proglašen najboljim obiteljskim hotelom u Hrvatskoj, dobitnik hrvatske turističke nagrade Anton Štifanić u kategoriji pojedinac te prestižne nagrade Adriana za najbolji mali hotel. Tullio je istarskoj javnosti poznat i kao priznati turistički poduzetnik, kao načelnik Brtonigle, dugogodišnji delegat Agencije lokalne demokracije za Istru pri Europskoj komisiji, predsjednik Turističke zajednice Brtonigle, te član izvršnog poglavarstva Talijanske unije. Osim činjenice da je vrsni gastronom i hotelijer, Tullio je također i enolog, somelijer i veleposlanik gradova vina, a svoje će iskustvo vrlo rado podijeliti natjecateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

U novom tjednu gastro showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ pripremat će se lazanje, rižota, brancini, juhe i još poneki tradicionalni talijanski specijaliteti. Od ponedjeljka, 26. svibnja u 21:10 sati na RTL Televiziji ne propustite doznati kojeg će natjecatelja sreća napustiti tik pred samo finale!

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Paprikaš od kunića

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba