Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KAKO KOMPLICIRATI STVARI

Tanjin fijasko sa Sacher tortom i Ankin trijumf

'Imali ste vrlo jednostavan zadatak, napraviti svinjsko pečenje, a vi ste napravili jelo u umaku', komentirao je britki Špiček. Na kraju dana, Tanja je proglašena najgorom, dok je Anka oduševila sve Sacher tortom i zato proglašena najboljom.

Image
Foto: RTL
RTL/ 21.5.2014. u 22:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Anka, Đurđica, Natalija, Nenad, Tanja i Zlatan dobili su nove kulinarske izazove – svečani ručak: Sacher tortu i pečeni svinjski vrat s prilozima.

Najbolji gastro ambasador Austrije koji postoji, ukusna kraljica među tortama, Sacher torta, radi se od čokoladnog biskvita, pekmeza od marelice i čokoladne glazure, no njen pravi recept tajna je i danas. Skriven i dobro čuvan, nalazi se u hotel Sacher, u Beču, zaključan u sefu, no Thomas je natjecateljima ipak otkrio jedan detalj – bitno je na koliko stupnjeva se grije pekmez od marelice jer nije ista temperatura za glazuru i za filu.

Anka je jednom napravila Sacher tortu, još dok je išla u osnovnu školu, Nenad ju je također radio samo jednom, dok je Tanja radi prvi put po bečkom receptu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Zlatan je dobio laganu mučninu za vrijeme pripreme Sacherice pa mu je Đurđica savjetovala da uzme pauzu i odlučila mu, zajedno s Ankom, pomoći oko torte dok je on odmarao.

Nenad je odlučio zakomplicirati svoju Sachericu pa ju je radio u loncu umjesto u kalupu za torte, no Željki to nije bilo nimalo čudno budući da ga je već dobro upoznala.

"Nenade, tebi je zaštitni znak komplicirati stvari, tako da me ne čudi da je tvoja torta u loncu. Kalupi za torte su napravljeni da olakšaju vađenje torte", objasnila mu je Željka, no Nenad se nije dao omesti i nastavio je po svom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: RTL
Image
RTL

Zlatan je jedini odlučio napraviti glazuru s vodom, a cure su mu stavile peći biskvit. Svi su se u jednom trenutku okupili oko Nenadovog stola, gledajući ga kako peče tortu u loncu, a kreativan, kakav jest, na svoju je Sachericu stavio i čokoladni pečat!

Anki se, pak, zgrudala čokolada dok je lijevala džem po torti, no to nije ublažilo divljenje žirija izgledu, ali i okusu torte.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr, a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.

Nenada su pitali zbog čega mu je torta mat, a ne sjaji se, te su komentirali njegov suhi biskvit, pa njegov čokoladni pečat nije ni došao do izražaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
VRIJEME JE ZA ODLAZAK

Paulina je napustila Sinišinu farmu, a Martina je sretna što ostaje: 'Meni je kod njega baš lijepo'

Zlatan se pohvalio žiriju da mu je ovo prva torta u životu, a Željki je torta bila preslatka, dok su se svi složili da je za prvi put, položio ispit iz slastica. Ni Tanja nije imala više sreće pa je zaključila da joj se dogodio fijasko, s čime se složio i žiri.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

"Tanja, pola torte ti je mat, a pola sjajno! Možda bi to trebalo patentirati, kao gemišt u kojeg ide pol mineralne, a pola vina!", našalio se Špiček.

Drugi zadatak svečanog ručka bio je pečeni svinjski vrat s prilozima. I dok su se neki, poput Đurđice nadali da će im meso ispasti sočno, Zlatanu je jedino bitno da meso nije GMO proizvodnje, a Tanja je odlučila prvo popržiti meso na tavi prije nego ga stavi u pećnicu. T

akođer, Tanja je odlučila staviti i rajčice u umak za meso iako zna da to žiri ne voli. "Stavit ću rajčice u umak za meso pa makar bilo i na moju štetu, jer to tako doma radim, i volim i gotovo!", odrješita je bila Makaranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Natalija nije željela prepržiti vrat na tavi, već ga je prije napacala, zalila pivom i stavila u pećnicu. Đurđica je za prilog odlučila napraviti prženi krumpir, a Anka polpetice od krumpira i mrkvice u umaku od slatkog vrhnja.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Zlatan se odlučio za pelate kao umak za meso, što je nasmijalo Thomasa. Špiček je ispitivao Zlatana o začinima koje ima na stolu, a kada Zlatan nije imao pojma što mu je od začina u zdjelici, Špiček ga je odlučio ‘nagraditi’: "Jako lijepo, začin imaš, a ne znaš za šta ti je!", ljutit je bio Špiček. Zlatan je odlučio saznati o kojem se začinu radi pa je od Tanje saznao da je riječ o ružmarinu.

Anka je dobila dobre kritike žirija iako ju je Thomas pitao je li zaljubljena budući da je presolila umak, a Nenad je zadovoljno trljao ruke kada je žiri otišao od njegova stola. Natalija je, po procjeni žirija, pretjerala s umacima.

"Imali ste vrlo jednostavan zadatak, napraviti svinjsko pečenje, a vi ste napravili jelo u umaku", komentirao je Špiček. Nije imao milosti ni prema Zlatanu, rekavši mu da je stavio krive začine na pečenje, dok je Đurđicino meso, baš kao i Tanjino, ispalo kao pašticada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tako jednostavna stvar, svi ste mogli dobro odraditi, a nitko nije!", bio je Špičekov zaključak na kraju dana.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Ipak, Tanja je proglašena najgorom, dok je Anka oduševila sve Sacher tortom i zato proglašena najboljom.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prvi pogledajte novi spot vatrene Nives Celzijus!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba