Prvi izazov u drugoj epizodi popularnog showa 'Tri, dva, jedan - peci!' bila je Malakoff torta . Taj austrijski desert specifičan je po tome što se radi od svijetlog biskvita ili piškota te kreme od vanilije i nije ju potrebno peći.
Tipična je to slastica za sjeverne krajeve Hrvatske, gdje je vrlo popularna, a u nastavku teksta vam nudimo jedan od načina kako napraviti Malakoff tortu.
Izmiješajte glatku kremu od žumanjka, vode, šećera i vrećice vanilijinog šećera. Dodajte snijeg od bjelanjka i na kraju smjesu od brašna i žličice praška za pecivo.
Pecite 30 minuta u namašćenom kalupu na 200 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerežite po dužini na dva dijela.
Skuhajte puding od mlijeka s 4-5 žlice šećera. Pjenasto zamiješajte maslac i šećer u prahu s malo mljevenih lješnjaka, pa dodajte polako u ohlađeni puding.
Slažite red biskvita, red puding kreme i na kraju ukrasite tortu šlagom i čokoladnim ukrasima, te ostavite preko noći u hladnjaku.