Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
glumica brodvejskog tipa

Tko je tajanstvena Tilda?

Tajanstvenu i bogatu Tildu koja, iako pokojna, itekako utječe na živote ostalih likova u seriji 'Vatre ivanjske', maestralno tumači Lela Margitić, prava institucija hrvatskog glumišta.

Image
Foto: RTL
RTL/ 28.8.2014. u 15:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Već na samom početku prikazivanja "Vatri ivanjskih", osim sjajne Ksenije Pajić koja ponovno tumači negativku, najviše je pažnje gledatelja privukao još jedan ženski lik. Tajanstvena Tilda, koja se Ani pojavljuje u sjećanjima iz djetinjstva, ostavila je mladoj djevojci u nasljedstvo imanje u mjestu Ivanje. No, kako serija odmiče, doznajemo da Ana nije naslijedila samo imanje i vinograde, već i sve tajne, strahove i sudbine ljudi koji žive i rade na njima.

Inteligentnu i bogatu Tildu koja, iako pokojna, itekako utječe na živote ostalih likova u seriji, maestralno tumači Lela Margitić, jedna od najvećih legendi hrvatskog glumišta s nevjerojatnom karijerom dugom više od 50 godina, kakvom se mogu pohvaliti samo rijetki.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Ova nevjerojatna glumica brodvejskog tipa dugogodišnja je članica kazališnog ansambla Komedija i partnerica Peri Kvrgiću u 'Stilskim vježbama', najdugovječnijoj predstavi iz Guinnessove knjige rekorda koju je vjerojatno pogledao svatko tko se i najmanje zanima za kazalište.

Iza Lele Margitić brojne su uloge. Dovoljno je nabrojiti tek neke da se vidi kako je svojim rolama obilježila zlatno razdoblje zagrebačkog kazališta. Nastupala je u mjuziklu 'Poljubi me, Kato', zatim 'Ljubimica Divljeg zapada', 'Slatka Irma', 'Guslač na krovu', 'Dundo Maroj', 'Dlakavi život', 'Novela od Stanca', 'Aplauz'…

Zaigrala je i dramske uloge, kao npr. u Shakespeareovom 'Tri kralja', nastupala u HNK, Gavelli, &TD-u, na radiju, filmu i televiziji. Među posljednjim ulogama svakako treba istaknuti one u filmovima 'Luka' i 'Ispod crte', dok je televizijska publika pamti kao Milu Jergović iz serije 'Ponos Ratkajevih', Uršulu iz 'Stipe u gostima' te kao Anu Knežić iz 'Mamutice'.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Šezdesetih godina, kad je Lela započinjala svoju glumačku karijeru, u Zagrebu se ta vrsta njezine svestranosti nedovoljno honorirala. No danas tu umjetničku i glumačku svestranost baštini njezina kći Jelena Miholjević.

Više o seriji 'Vatre ivanjske', zanimljivosti o glumcima i sa seta i lokacija snimanja možete pratiti na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/VatreIvanjskeRTLTV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Zatvorenici u Americi šalju božićne poklone svojim obiteljima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba