Član žirija kulinarskog showa 'Tri, dva jedan – kuhaj!, Tomislav Gretić prva iskustva po završetku zagrebačke Ugostiteljske škole bilježi kao pomoćni kuhar u Yacht Club and Marina na Cresu. Karijera ga dalje vodi u hotel Laguna u Zagrebu, a posebno iskustvo, kaže ovaj simpatičan chef, bilo mu je sudjelovanje na svečanom otvorenju hotela Sheraton Warshaw u Poljskoj. Od 1998. do 2001. radi u hotelu Sheraton Dubai. Nakon dvije godine rada, osim svog primarnog zvanja, nadgledao je 97 kuhara iz 7 restorana, kao najbolji djelatnik 2000. godine dobiva Nagradu za kulinarska postignuća.
Put ga dalje vodi u ekskluzivni Dolder Grand hotel u Zürichu gdje je kuhao i za poznate svjetske zvijezde, poput Billa Clintona, Stinga, U2, Rolling Stonesa i mnoge druge.
Nakon pozicije glavnog chefa u egipatskom hotelu Stella di Mare odlučuje se za povratak u zemlju i nastavku karijere u Dubrovniku, u hotelu Dubrovnik Palace, gdje je proveo tri godine. Od 2007. godine do nedavno, Tomislav Gretić bio je glavni chef luksuznog hotela Monte Mulini u Rovinju, a bio je i njegov resident manager.
Prema kandidatima showa Gretić nije pre strog, no svoje mišljenje uvijek iskaže na osobit način, pa se gledatelji nerijetko mogu nasmijati njegovim grimasama kada kuša hranu kao i spontanim dosjetkama.
'Neću biti strog, nego onakav kakav sam uvijek u kuhinji. Što će natjecatelji biti bolji, to ću i ja biti bolji', objasnio je u svom stilu Gretić.