Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Svečani ručak tema je današnjeg dana, a zadaci su šuplja kost" i poznata slastica venecijanskih kurtizana. I dok su natjecatelji bili uvjereni da su se dobro pripremili s receptima za osso bucco, Tomislav Špiček ih je prilikom prvog obilaska sve razuvjerio, ali i uznemirio svojim savjetima i komentarima. Čak je i poderao Zlatanov recept! Zbog čega, saznat ćemo večeras u 20:50 sati u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!".
Nenad, Natalija, Zlatan, Anka i Đurđica večeras imaju priliku popraviti ocjene pripremajući poznato milansko jelo osso bucco i slasnu deliciju tiramisu, koju poznaje cijeli svijet. Kost s rupom" ili šuplja kost" specifično je talijansko jelo zbog načina pripreme, odnosno rezanja teleće koljenice, a upravo ta koštana srž daje posebnu aromu jelu. Premda se danas najčešće kuha crvena verzija osso bucca s rajčicom, izvorna je verzija bez rajčice, a uz teleću koljenicu koristi se juneća ili janjeća. Osso bucco je zbog umaka od povrća i koštane moždine vrlo moćno jelo koje se zbog svježine prelijeva gremolatom, odnosno preljevom od limunove korice, češnjaka i peršina, dok je tipični prilog risotto milanese.
Već kod prvog obilaska Tomislav Špiček unio je pomutnju za kulinarskim stolovima i zbunio natjecatelje. Prvo je savjetovao Nataliju i Đurđicu da, ako su već izabrale nježnije meso poput teletine, izmijene svoje recepte i naprave bijelu varijantu, naglašavajući da uz teletinu ne idu jaki začini te kiselina rajčica i crvenog vina. Potom je Anki i Đurđici pomogao pravilno izrezati vidljive žilice na mesu kako pri obradi ne bi ispalo žilavo i iskrivljeno, kako bi se ravnomjerno skuhalo, ali i ukorio ih jer nitko nije koristio temeljac s kojima bi podlijevali meso. Kao šećer na kraju, Tomislav je uzrujao Zlatana molbom da mu pokaže recept s interneta prema kojem je radio osso bucco te ga pred svima poderao!
Drugi dio svečanog ručka je talijanska slastica jednostavne pripreme poznata u cijelom svijetu, a oko čijeg se porijekla povjesničari nikako ne mogu složiti. Neki kažu da su ga obožavale venecijanske kurtizane, a drugi da je nastao u restoranu u Toskani. Iako ga vole, Anka i Zlatan rade tiramisu po prvi put. Natalija često radi tiramisu, a kad kod kuće nema sira mascarponea, koristi običan kravlji sir koji ublaži limunovom koricom. Nenad će vrlo malo odstupiti od izvornog oblika te u kremu za tiramisu dodati malo šlaga od bjelanjka, dok Đurđica neće previše odstupati od svog recepta s limunovom koricom kojem vjeruje.
Jesu li trećeg dana talijanske kuhinje nastali pomaci na tablici s ocjenama, doznat ćemo večeras u 20:50 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!"
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.