Ostalo

Tomislav Špiček poderao Zlatanov recept za osso bucco!

Iako su natjecatelji bili uvjereni da su se dobro pripremili za osso bucco, Tomislav Špiček ih je prilikom prvog obilaska sve razuvjerio, ali i uznemirio svojim savjetima i komentarima. Zbog čega, saznat ćemo večeras u 21:10 sati u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.

RTL
28.05.2014 15:33

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Svečani ručak tema je današnjeg dana, a zadaci su šuplja kost" i poznata slastica venecijanskih kurtizana. I dok su natjecatelji bili uvjereni da su se dobro pripremili s receptima za osso bucco, Tomislav Špiček ih je prilikom prvog obilaska sve razuvjerio, ali i uznemirio svojim savjetima i komentarima. Čak je i poderao Zlatanov recept! Zbog čega, saznat ćemo večeras u 20:50 sati u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!".

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Nenad, Natalija, Zlatan, Anka i Đurđica večeras imaju priliku popraviti ocjene pripremajući poznato milansko jelo osso bucco i slasnu deliciju tiramisu, koju poznaje cijeli svijet. Kost s rupom" ili šuplja kost" specifično je talijansko jelo zbog načina pripreme, odnosno rezanja teleće koljenice, a upravo ta koštana srž daje posebnu aromu jelu. Premda se danas najčešće kuha crvena verzija osso bucca s rajčicom, izvorna je verzija bez rajčice, a uz teleću koljenicu koristi se juneća ili janjeća. Osso bucco je zbog umaka od povrća i koštane moždine vrlo moćno jelo koje se zbog svježine prelijeva gremolatom, odnosno preljevom od limunove korice, češnjaka i peršina, dok je tipični prilog risotto milanese.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Već kod prvog obilaska Tomislav Špiček unio je pomutnju za kulinarskim stolovima i zbunio natjecatelje. Prvo je savjetovao Nataliju i Đurđicu da, ako su već izabrale nježnije meso poput teletine, izmijene svoje recepte i naprave bijelu varijantu, naglašavajući da uz teletinu ne idu jaki začini te kiselina rajčica i crvenog vina. Potom je Anki i Đurđici pomogao pravilno izrezati vidljive žilice na mesu kako pri obradi ne bi ispalo žilavo i iskrivljeno, kako bi se ravnomjerno skuhalo, ali i ukorio ih jer nitko nije koristio temeljac s kojima bi podlijevali meso. Kao šećer na kraju, Tomislav je uzrujao Zlatana molbom da mu pokaže recept s interneta prema kojem je radio osso bucco te ga pred svima poderao!

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Drugi dio svečanog ručka je talijanska slastica jednostavne pripreme poznata u cijelom svijetu, a oko čijeg se porijekla povjesničari nikako ne mogu složiti. Neki kažu da su ga obožavale venecijanske kurtizane, a drugi da je nastao u restoranu u Toskani. Iako ga vole, Anka i Zlatan rade tiramisu po prvi put. Natalija često radi tiramisu, a kad kod kuće nema sira mascarponea, koristi običan kravlji sir koji ublaži limunovom koricom. Nenad će vrlo malo odstupiti od izvornog oblika te u kremu za tiramisu dodati malo šlaga od bjelanjka, dok Đurđica neće previše odstupati od svog recepta s limunovom koricom kojem vjeruje.

Jesu li trećeg dana talijanske kuhinje nastali pomaci na tablici s ocjenama, doznat ćemo večeras u 20:50 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!"

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.