Tomislav Špiček , predsjednik žirija showa ' Tri, dva, jedan - kuhaj! ' otkrio nam je kako on jako voli uskršnje doba.
"Uskrs mi je možda najdraži blagdan. Svake godine jedva čekam da dođe proljeće i Uskrs. To je obiteljski blagdan kada se okupi cijela obitelj, a na stolu su sve blagodati proljeća. Priroda se budi, trava zeleni, kokice počinju nesti više jaja, dok je šunka u ovo doba godine 'odradila' taman kako treba", opisao je Špiček.
Otkrio nam je i što se u njegovoj obitelji tradicionalno jede za Uskrs.
"U mojoj obitelji za Uskrs se na stolu obavezno nalazi cijela šunka, jer nas ima puno kad se svi skupimo, puna kuća, takoreći, ali ove godine moramo više paziti zbog cijele situacije pa ćemo vidjeti kako će biti. U jesen moja majka posadi mladi luk koji nikne u proljećepa na stolu imamo i mladi luk, ali i domaći kruh i šparoge.Gotovo svaki naš uskrsni ručak započinje juhom, zatim kuhanom govedinom, a završi domaćim slasticama - makovnjačom i orehnjačom", otkriva Tomek, no priznaje kako nije on glavni chef za uskršnji ručak.
"Za pripremu blagdanskog ručka ili večere zadužena je moja mama, kao i na Božić. Ona je obično ta koja za blagdane vodi glavnu riječ u kuhinji, a ja pomažem gdje treba", kaže Špiček.
"Osim toga, kod nas se tradicionalno boje i pisanice. Obično to moja djeca preuzmu glavnu ulogu i boje ih na prirodne načine poput bojanja djetelinom ili lukom. Meni je uvijek drago vidjeti svoju djecu i nećakekako farbaju i ukrašavaju pisanice. Uskrs bez obojanih kuhanih jaja nije potpun", kaže chef.
Tomislav je povodom Uskrsa posjetio i RTL.hr , a kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji!
Sretan Uskrs!