RTL Televizija donosi novi kulinarski show u kojem će se četrnaestero kandidata, od kojih najmlađa ima 19 godina, a najstariji čak 72, boriti za titulu najboljeg amaterskog kuhara pripremajući najpoznatija hrvatska tradicionalna jela! A sve o našem novom kulinarskom showu možete pratiti i na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Došlo je vrijeme za pripremanje najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih jela! Na RTL Televiziji nas očekuje kulinarski show Tri, dva, jedan - kuhaj!" u kojima će se četrnaestero kandidata različitih zanimanja i dobnih skupina ovog proljeća natjecati u pripremi jela iz tradicionalne hrvatske kuhinje, i to baš onako kako su ih nekad pripremale naše bake.
Prvih sedam tjedana bit će posvećeno hrvatskim regijama i njezinim tradicionalnim gastronomskim kulturama, bilo kontinentalnoj ili mediteranskoj, a u tjednima iza kandidati će pripremati specijalitete bosanske i talijanske kuhinje. Na kraju svakog tjedna show napušta natjecatelj koji se najlošije snašao u kuhinji, a u posljednjem, desetom tjednu, u finalnom 'obračunu' će samo jedan od njih osvojiti titulu prvog hrvatskog kuhara amatera i novčanu nagradu od 100.000 kuna!
Kroz taj ogled raznovrsnosti autohtone hrvatske kuhinje i bogatstva njezina stola kandidate će voditi i ocjenjivati živopisni članovi žirija, urednica i pokretačica časopisa 'Mrvica', Željka Klemenčić, i jedan od najomiljenijih televizijskih kuhara, Tomislav Špiček, kao i jedan od devet gostujućih članova žirija koji predstavljaju određenu regiju.
S obzirom da će prvi tjedan biti posvećen Slavoniji i njezinim prepoznatljivim specijalitetima, poput čobanca, fišpaprikaša te pite s jabukama i šnelnokli, sucima Željki i Tomislavu će u ocjeni kandidata i njihovih slavonskih jela pomoći gošća Željka Kovčalija, vlasnica restorana i hotela Dunav u Iloku, s dugogodišnjim iskustvom u pripremi tradicionalnih slavonskih jela. Nakon slavonskih, kandidati će pripremati autohtona jela s područja Zagreba i Zagorja, zatim Podravine, Istre, Primorja, Like, Dalmacije...
Glavni zadatak u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" je pripremiti tradicionalna hrvatska jela po tradicionalnom receptu, u duhu hrvatske autohtone kuhinje, bez umjetnih pojačivača okusa. Osim savjeta žirija, kandidatima će u potrazi za namirnicama pomoći glavni gastronom Marin Medak, prema mnogima jedan od najpoznatijih kuhara mlađe generacije i vlasnik restorana RougeMarin u Zagrebu.
Svoje vještine i sposobnost priređivanja tradicionalnih jela kandidati će pokazati na trenutno najljepšem televizijskom setu u zagrebačkoj Dubravi. Tjednima su se tražili posebni komadi namještaja za rustikalno uređenje 1000 četvornih metara studija u modernom shabby-chic stilu, naručivala posebna kulinarska pomagala i lonci, te rukom izrađeni unikatni tanjuri koji predstavljaju svih sedam hrvatskih regija. U posebnoj sobi u kojoj će žiri vijećati o kandidatima, komentirati njihova jela i odlučiti tko od njih ide dalje, a tko napušta show, pojedini komadi namještaja datiraju čak iz 15. stoljeća ili su biderjamer stila.
Stoga ne propustite početak proljeća uz Antoniju Blaće i Tri, dva, jedan – kuhaj" , uzbudljiv kulinarski show koji nas vraća pomalo zaboravljenim, ali nikada prežaljenim tradicionalnim jelima – od ponedjeljka 24. ožujka u 21:10 sati samo na RTL Televiziji!
Zanimljivosti:
- izrađeno 760 rukom oslikanih tanjura
- nađeno 150 rekvizita s početka 20. stoljeća
- 4 bidermajer komada namještaja i jedan iz 15.st. u vlasništvu Starog Puntjara" iz Zagreba
- kupljeno 600 kuhinjskih pomagala