Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KREATIVNO UREĐENJE

U kupaonici pustite mašti na volju

U kreativnom smislu, ovo je najzanimljiviji dio uređenja, gdje možete prepustiti mašti na volju i stvoriti atmosferu kakva vam najviše odgovara.

Image
Foto: IKEA
RTL|Mirjana Mikulec/ 11.7.2012. u 16:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne zaboravite da na pozicioniranje sanitarija i namještaja utječe položaj vrata i prozora, a ako je kupaonica toliko mala da se ne može naći mjesta za radijatore, razmislite o podnom grijanju.

Dobra kupaonska rasvjeta, uz svoju jasnu praktičnu funkciju, ima i estetsku, ali i sigurnosnu dimenziju. Dobro osvijetljen prostor zahtijeva jasan plan rasvjete, stoga dobro razmislite gdje ćete postaviti centralnu, a gdje ambijentalnu rasvetu.

Često se zaboravlja i na važnost dobre ventilacije kupaonica, posebno ako je riječ o manjim kupaonicama u koje je smješten plinski bojler ili ako kupaonica nema prozora, tada je dobro je na vrata kupaonice postaviti otvor s diskretnim rešetkama. Također možete postaviti I ventilator koji se proizvode i u kombinaciji sa svjetlom te se u tom slučaju postavljaju na strop ispod ventilacijskog kanala.

Image
Foto: IKEA
Image
IKEA

Uz ventilaciju, važno je odabrati i način grijanja (podno ili zidno, radijatori, električne ploče…), koje će značajno smanjiti mogućnost neugodne pojave gljivica i vlažnih predmeta u kupaonicama. Također, topao i suh ručnik koji čeka na rešetki radijatora, umjesto ranijeg problema neugodno vlažanog i hladnog ručnika u neadekvatno zagrijanoj kupaonici, pružit će potpuno i konačno zadovoljstvo korištenja svake kupaonice.

U svim prostorijama završni detalji imaju posljednju riječ u stvaranju konačnog dojma, a kako ih u kupaonicama ima nešto više nego drugdje (obavezni ručnici, više vrsta rasvjetnih tijela, kupaonski tepisi, higijenske potrepštine...), to su važniji za konačno vizualno zatvaranje cjeline.

Ponekad samo boja ručnika u jednobojnim kupaonicama može brzo, jeftino I učinkovito izmijeniti atmosferu prostora, kao i primjerice vrsta i razmještaj biljaka. Osim boja, oblika i materijala, važno je naglasiti i važnost vizualnog učinka samog načina razmještaja završnih detalja.

Primjerice, umjesto postavljanja toaletnog papira na uobičajene držače, veći broj rola se može postaviti na zidnu policu na način da čine zanimljiv dekorativni element. Slično se može napraviti i s ručnicima ako ih se, umjesto uobičajenog načina vodoravnog slaganja, složi u više rola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U kreativnom smislu, ovo je najzanimljiviji dio uređenja, gdje možete prepustiti mašti na volju i stvoriti atmosferu kakva vam najviše odgovara. Ujedno, ukoliko volite promjene upravo s izmjenom detalja možete učiniti mala čuda te kreirati prostor kupaonice kakav god vam osobno, te ovisno o trenutku, odgovara.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Gdje je nestala bivša Miss Hrvatske Aleksandra Grdić?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba