Ostalo

U srazu titana Milivoj izbacio Biseru!

Iako je osam različitih recepata srdele i mišancija podijelilo mišljenje žirija, jedno je sigurno - Nenad je briljirao u današnjoj temi! No u pripremanju dalmatinskih delicija najmanje su se iskazali Bisera i Milivoj. U dvoboju titana, u kojem su pripremali kroštule, za nijansu je bio bolji Milivoj!

RTL
08.05.2014 22:45

Sinoćnji zadatak nije bio lak kao što se isprva činilo... Natjecatelji su pripremili osam različitih recepata zadanih namirnica, srdele i mišancije, od kojih je briljirao samo jedan. Tanja je napravila debelo tijesto za pizzu i prepečene srdelice, ali joj je žiri pohvalio ideju da se gorka mišancija zasladi smokvama, koje je ipak trebala barem malo termički obraditi, a ne servirati sirove. Milivojevi klipići sa srdelama su odličan izbor za grickalice ili predjelo, no umak od mišancije je ispao gorak. Natalijina ideja mišancije s feta sirom oduševila je gostujuću članicu žirija, Luči Tudor, no zamjerila joj je što je srdelice servirala s glavama, dok je Tomislav izrazio nezadovoljstvo Biserinom prepečenom i preslanom srdelom.

Željka Klemenčić je pohvalila Ankine srdele sa sezamom i blanširanu salatu od mišancije, no Đurđica je, čini se, svoje srdele pekla u savršenom tajmingu jer joj je Tomislav Špiček rekao da bi njegov djed Štef, koji ima 90 godina, bio oduševljen jer su fino, reš pečene i hruščeju pod zubima". Ipak joj je zamjerio nedovoljnu kreativnost jer je u zadanom vremenu napravila prosječno jelo, a on bi isto jelo, iako je profesionalni kuhar, napravio unutar 8-10 minuta. Zlatan je, čini se, imao jedan od orginalnijih načina pripreme srdela u okruglicama, ali su ga dominantne zlatne grožđice i jaje pokopali.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Međutim, žiri je u jedno siguran - Nenad je briljirao u današnjoj temi! Željka je pohvalila prezentaciju njegovih današnjih jela jer se vidi odmak od donedavno prenatrpanog stola. Žiri je primijetio da je Nenad počeo smanjivati namirnice prilikom naručivanja, a samim time su mu kombinacije jela postale sve bolje. Salata sa srdelama, slatkasto crnilo u tijestu i rezanci s mišancijom ostavili su žiri bez dodatnog komentara osim - pohvala!

Danas su svi mogli fest skočiti ko Nenad, ali su mnogi pali jako nisko na listi. Koristili su srdelu kao da je dva mjeseca bila duboko smrznuta. Dosta su je loše napravili, skoro svi su je prepekli...", komentirao je žiri današnje jelo, dodajući da su Bisera i Milivoj ovaj tjedan u potpunosti popustili. Zbog toga je dvoje najstarijih natjecatelja ušlo u svoj treći, odnosno drugi dvoboj, a za ostanak će se boriti kroštulama (krostula, fanjki ili poderanih gaća), hrskavim kolačima dalmatinske i primorske kuhinje čije se tijesto aromatizira rakijom, likerom ili bijelim vinom.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Bisera je svjesna da joj dalmatinska kuhinja nije odgovarala pa se i ovog četvrtka pripremila za duel. Već je prije radila kroštule različitog oblika, no ovaj je put nesvjesno promijenila tijesto. Milivoj se već odavno prestao zabrinjavati oko odlaska u duel i silno želi dogurati što dalje u showu. Svoje je tijesto aromatizirao rakijom, tanko ga razvaljao te ispekao da budu prhki. Međutim, to se nije dogodilo i Biseri kojoj su kroštule ispale prevelike i donekle žilave.

Vaši su ispali odlično, pravi damski. A moji kolačići su veliki i neobičnog oblika", požalila se Bisera Milivoju, nakon što je probala njegove kroštule.

Pa kakvo ti je to tijesto? Tu imaš što žvakati tri dana...", pokušao se našaliti Milivoj nakon kušanja njezinih kolačića.

Bisera nije koristila prašak za dizanje tijesta, pa joj je ono postalo previše krto, suho i prazno. Milivoj je u ovom dvoboju imao sreće jer ni njegove kroštule nisu bile baš blizu originalnim. Koristio je previše narančine i limunove kore, pa čak i ruma, ali su ipak bile hrskave i lakše su se žvakale od Biserinih.

Tri, dva, jedan - kuhaj!

I prije proglašenja Bisera je priznala žiriju da osjeća kako definitivno odlazi. S osmjehom na licu je prihvatila poraz te se sa svima lijepo pozdravila bez suza. U daljnjem natjecanju bore se sedmorica veličanstvenih, a novi tjedan donosi nove zadatke iz bosanske kuhinje! Budite uz RTL od ponedjeljka 12. svibnja u 21:10 sati!

Više o showu možete pronaći na web stranici www.rtl.hr/tri-dva-jedan-kuhaj/ i na Facebook stranici https://www.facebook.com/tridvajedankuhaj