Ostalo

Upoznajte u Bosni dobro poznate dolme

Svježe povrće i mljeveno meso mogu biti početak mnogih ukusnih jela. To je u Bosni dobro poznato, ondje takva jela nazivaju dolmama.

RTL
14.05.2014 21:26

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

"Dolme u najjednostavnijem smislu, odnosno prijevod same riječ znači - nadjev. To je obično povrće punjeno s nečim... Može biti punjeno mesom i dodacima, ali i ne mora. Najpopularnije dolme u bosanskoj kuhinji su punjena paprika, punjena tikvica, punjeni luk, rajčica, pa čak i patlidžani", objasnila nam je Emina Nihbegović iz restorana "Sofra Green Gold" u Zagrebu.

Što je to sogan dolma?

"To bi bio luk, to bi bilo punjeni luk ili lukovice. Pune se mljevenom junetinom običnom, dodaje se tu riža, začini kao što su sol i papar, malo peršina, češnjaka", otkrila nam je naša domaćica.

Što je japrak?

"To bi bila također vrsta dolmi, nadjev (smjesa) se zamata u vinovu lozu ili raštiku. Naravno, smjesa se sastoji od mljevenog mesa, začina, riže, koja je prethodno prokuhana", zaključila je Emina Nihbegović.

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.