Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
"Dolme u najjednostavnijem smislu, odnosno prijevod same riječ znači - nadjev. To je obično povrće punjeno s nečim... Može biti punjeno mesom i dodacima, ali i ne mora. Najpopularnije dolme u bosanskoj kuhinji su punjena paprika, punjena tikvica, punjeni luk, rajčica, pa čak i patlidžani", objasnila nam je Emina Nihbegović iz restorana "Sofra Green Gold" u Zagrebu.
Što je to sogan dolma?
"To bi bio luk, to bi bilo punjeni luk ili lukovice. Pune se mljevenom junetinom običnom, dodaje se tu riža, začini kao što su sol i papar, malo peršina, češnjaka", otkrila nam je naša domaćica.
Što je japrak?
"To bi bila također vrsta dolmi, nadjev (smjesa) se zamata u vinovu lozu ili raštiku. Naravno, smjesa se sastoji od mljevenog mesa, začina, riže, koja je prethodno prokuhana", zaključila je Emina Nihbegović.
Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Facebook stranici te Twitteru.