Ostalo

Uskrsni ručak za 10: Evo što vam Špiček predlaže da skuhate za blagdanski stol

Tomislav Špiček podijelio je s našim čitateljima recept za preukusan blagdanski ručak

RTL.hr
15.04.2022 09:45

Proljeće je stiglo, priroda se budi, a to se prvenstveno vidi na uskrsnom stolu na kojem se za doručak tradicionalno nalaze rotkvice, luk, hren, pisanice, slatki kruhi šunka. I dok je s doručkom lako, ako vam za blagdanski ručak ne pada nikakav recept na pamet, evo prijedloga predsjednika žirija showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' Tomislava Špičeka.


Teleći medaljoni smladim lukom i pire skrumpirom i hrenom


Sastojci:

Teleći kremenadl otkošteni 1,000 kg

Mladi luk 0,300 kg

Krumpir 2 kg

Svježi hren 1 kom

Maslac 0,200 kg

Konjak 1 dcl

Vrhnje za kuhanje 3 dcl

Mlijeko 3 dcl


Priprema:

Teleće medaljone očistimo od žila, narežemo na cca 12 dag, rukom ih malo poravnamo, posolimo te zapečemo na tavi na vrućem ulju. Izvadimo na tanjur. Na masnoći propržimo sitno rezani mladi luk, podlijemo konjakom te zgusnemo maslacem. Začinimo. Po potrebi možemo doliti malo tople vode. Kada je umak zgusnut, minutu prokrčkamo medaljone. Ne predugo, moraju ostati roskaste boje.

Krumpir stavimo kuhati u slanu vodu, a kad je kuhan, ocijedimo ga. Vrhnje imlijeko zakipimo u loncu, na vrući krumpir dodamo maslac te dobro ručno zgnječimo krumpir. Dodamo svježe naribani hren te po potrebi vruće mlijeko i vrhnje kako bi krumpir bio kremozan.

Pogledajte kako je Špiček proslavio Uskrs na RTL.hr-u!

Pročitajte još
Tomislav Špiček za Uskrs na RTL.hr-u

U slast i sretan Uskrs!