Ostalo

Uskrsni ručak za 10: Evo što vam Špiček predlaže da skuhate za blagdanski stol

RTL.hr
2021-04-01 09:14

Recept za uskrsni ručak:

Teleći medaljoni sa mladim lukom i pire sa krumpirom i hrenom

Teleći kremenadl okoštani 1,000 kg

Mladi luk 0,300 kg

Krumpir 2 kg

Svježi hren 1 kom

Maslac 0,200 kg

Konjak 1 dcl

Vrhnje za kuhanje 3 dcl

Mlijeko 3 dcl

Teleće medaljone očistimo od žila, narežemo medaljone na cca 12 dkg, rukom ih malo poravnamo, posolimo te zapečemo na tavi na vrućem ulju. Izvadimo na tanjur. Na masnoći propržimo sitno rezani mladi luk, podlijemo konjakom te zgusnemo maslacem. Začinimo. Po potrebi možemo doliti malo tople vode. Kada je umak zgusnut minutu prokrčkamo medaljone. Ne predugo, moraju ostati roskaste boje. Krumpir stavimo kuhati u slanu vodu, kad je kuhan, ocijedimo ga. Vrhnje, mlijeko zakipimo u loncu, na vrući krumpir dodamo maslac te dobro ručno zgnječimo krumpir. Dodamo svježe naribani hren te po potrebi vruće mlijeko i vrhnje kako bi krumpir bio kremozan.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.