Recept za uskrsni ručak:
Teleći medaljoni sa mladim lukom i pire sa krumpirom i hrenom
Teleći kremenadl okoštani 1,000 kg
Mladi luk 0,300 kg
Krumpir 2 kg
Svježi hren 1 kom
Maslac 0,200 kg
Konjak 1 dcl
Vrhnje za kuhanje 3 dcl
Mlijeko 3 dcl
Teleće medaljone očistimo od žila, narežemo medaljone na cca 12 dkg, rukom ih malo poravnamo, posolimo te zapečemo na tavi na vrućem ulju. Izvadimo na tanjur. Na masnoći propržimo sitno rezani mladi luk, podlijemo konjakom te zgusnemo maslacem. Začinimo. Po potrebi možemo doliti malo tople vode. Kada je umak zgusnut minutu prokrčkamo medaljone. Ne predugo, moraju ostati roskaste boje. Krumpir stavimo kuhati u slanu vodu, kad je kuhan, ocijedimo ga. Vrhnje, mlijeko zakipimo u loncu, na vrući krumpir dodamo maslac te dobro ručno zgnječimo krumpir. Dodamo svježe naribani hren te po potrebi vruće mlijeko i vrhnje kako bi krumpir bio kremozan.