Ostalo

Uskrsni ručak za 10: Evo što vam Špiček predlaže da skuhate za blagdanski stol

RTL.hr
01.04.2021 09:14

Recept za uskrsni ručak:

Teleći medaljoni sa mladim lukom i pire sa krumpirom i hrenom

Teleći kremenadl okoštani 1,000 kg

Mladi luk 0,300 kg

Krumpir 2 kg

Svježi hren 1 kom

Maslac 0,200 kg

Konjak 1 dcl

Vrhnje za kuhanje 3 dcl

Mlijeko 3 dcl

Teleće medaljone očistimo od žila, narežemo medaljone na cca 12 dkg, rukom ih malo poravnamo, posolimo te zapečemo na tavi na vrućem ulju. Izvadimo na tanjur. Na masnoći propržimo sitno rezani mladi luk, podlijemo konjakom te zgusnemo maslacem. Začinimo. Po potrebi možemo doliti malo tople vode. Kada je umak zgusnut minutu prokrčkamo medaljone. Ne predugo, moraju ostati roskaste boje. Krumpir stavimo kuhati u slanu vodu, kad je kuhan, ocijedimo ga. Vrhnje, mlijeko zakipimo u loncu, na vrući krumpir dodamo maslac te dobro ručno zgnječimo krumpir. Dodamo svježe naribani hren te po potrebi vruće mlijeko i vrhnje kako bi krumpir bio kremozan.