Ostalo

Varijacije na temu biskvita i čokolade

Drugi izazov u prvoj epizodi nove sezone 'Tri, dva, jedan - peci!' bio je desert od biskvita i čokolade. A svi znamo da to može biti vrlo zahtjevan zadatak, pogotovo ako se pretjera.

RTL
26.11.2014 22:22

Baš se to dogodilo nekim natjecatljima. Previše jaja, premalo kreme, presuh biskvit, tanke kore, nedovoljno kuhana krema – samo su neke opaske strogog žirija!

Donosimo vam sastojke koje je upotrijebila naša natjecateljica Željka Mihaljek , a ispod toga možete pročitati kako napraviti jednu od slatica koja uključuje biskvit i čokoladu - čokoladne kocke.

TEMA - Biskvit i čokolada (Željka Mihaljek)

- 50 gram brašno glatko

- 22 grama kakao (tamni)

- 75 grama šećera kristal

- 420 grama čokolade (tamne)

- 50 grama šećera u prahu

- 900 ml vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla)

- 2 kom listići želatine

- 50 grama maslaca

- 10 grama/2 kom narančine korice ili naranča

- 50 grama marmelade od marelice

cro-145383f0-8f38-11ec-b22c-0242ac12001e


Čokoladne kocke

Žumanjke i šećer dobro izmiksati i dodati čokoladu koju ste na pari otopili s maslacem. Smjesi dodati brašno s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka, te ručno još kratko obraditi. Biskvit se peče na 180 C 20-25 min.

Ohlađen biskvit preliti s 1 dl vode ili mlijeka u koji ste dodali 2-3 žlice ruma.

Za kremu je potrebno slatko vrhnje zagrijati, maknuti s vatre i dodati čokoladu i maslac te miješati sve dok se ne otope.

Preliti preko hladnog biskvita i nakon što se malo ohladi, kolač prebaciti u hladnjak .Pri posluživanju rezati na manje kockice.