Baš se to dogodilo nekim natjecatljima. Previše jaja, premalo kreme, presuh biskvit, tanke kore, nedovoljno kuhana krema – samo su neke opaske strogog žirija!
Donosimo vam sastojke koje je upotrijebila naša natjecateljica Željka Mihaljek , a ispod toga možete pročitati kako napraviti jednu od slatica koja uključuje biskvit i čokoladu - čokoladne kocke.
TEMA - Biskvit i čokolada (Željka Mihaljek)
- 50 gram brašno glatko
- 22 grama kakao (tamni)
- 75 grama šećera kristal
- 420 grama čokolade (tamne)
- 50 grama šećera u prahu
- 900 ml vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla)
- 2 kom listići želatine
- 50 grama maslaca
- 10 grama/2 kom narančine korice ili naranča
- 50 grama marmelade od marelice
Čokoladne kocke
Žumanjke i šećer dobro izmiksati i dodati čokoladu koju ste na pari otopili s maslacem. Smjesi dodati brašno s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka, te ručno još kratko obraditi. Biskvit se peče na 180 C 20-25 min.
Ohlađen biskvit preliti s 1 dl vode ili mlijeka u koji ste dodali 2-3 žlice ruma.
Za kremu je potrebno slatko vrhnje zagrijati, maknuti s vatre i dodati čokoladu i maslac te miješati sve dok se ne otope.
Preliti preko hladnog biskvita i nakon što se malo ohladi, kolač prebaciti u hladnjak .Pri posluživanju rezati na manje kockice.