Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Tri, dva, jedan peci!

Veliko finale: Četiri amaterke bore se za 50.000 kuna!

Tko će uzeti 50.000 kuna i osvojiti titulu najboljeg amaterskog slastičara, doznajte u nedjelju 22. prosinca u 20 sati u velikom finalu slastičarskog izazova 'Tri, dva, jedan peci!', samo na RTL Televiziji!

Image
Foto: RTL
RTL/ 22.12.2013. u 12:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ispekle su više od dvadeset i četiri najpoznatijih tradicionalnih slastica u osam napetih epizoda, te svojim sopakrnicima, Dobošicama, makovnjačama, pincama, rožatama, salenjacima, Trogirskim rafiolima, mađaricama, štrudlima, princes-uštipcima i macaronsima osvojile žiri. U velikom finalu slastičarskog izazova Tri, dva, jedan peci! ove nedjelje mjesta ima za samo četiri natjecateljice. Maja Lajpold, Marijana Zlomislić, Martina Dorotić i Nikolina Dianežević borit će se za titulu najbolje amaterske slastičarke i nagradu od 50.000 kuna!

U dva tjedna emitiranja dvanaest izvrsnih entuzijasta, kojima su strast i hobi spravljanje najukusnijih slastica, prošli su kroz brojne kulinarske izazove kojima su se testirali njihova vještina i kreativnost u pečenju slastica. Za potrebe čak 24 slastice ispečene u svih osam epizoda utrošeno je preko 70 kg šećera, 114 kg raznog brašna, 800 komada jaja, 50 litara mlijeka, 36 litara slatkog vrhnja, 23 kg razne čokolade, 30 kg maslaca, 6 kg bobičastog voća, 25 kg oraha i maka, 10 kg jabuka i 6 kg kompota od višnje. Osim ovih 'jednostavnijih' namirnica, za potrebe kolača, torti, pita i pinci natjecatelji su koristili i 80 komada mahuna vanilije, kosokovo mlijeko, agavin sirup, tahini pastu, Cayensku papriku, šafran, Tonku, kurkumu, pa čak i 2 litre ruma, 1,5 litre Maraskina, malo Baileysa, prošeka, viskija, te bijelog i crnog vina.

Kroz osam emisija stručni žiri, u sastavu chefa i chocolatiera Roberta Perića i vlasnice projekta Najfiniji kolači Jadrane Ćurković, pomno je isprobao sve verzije hrvatskih i međunarodnih tradicionalnih slastica i odlučio da samo četvero kandidata zaslužuje ulazak u finale showa Tri, dva, jedan peci!.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Nakon što je u polufinalnoj emisiji u četvrtak, kada su se pripremale francuske slastice, ispala Tatjana Car, u finalu će se Nikolina Dianežević, Martina Dorotić, Maja Lajpold i Marijana Zlomislić boriti za titulu najbolje amaterske slastičarke Hrvatske. Kao četiri najbolje morat će zadiviti žiri s tri vrlo zahtjevne slastice – Božićnim panjem kojeg treba ukrasiti rukom izrađenim ukrasima od čokolade ili šećerne mase, tortom Opera koja mami svojim mirisom kave te tortom na kat ukrašenom fondantom ili kremom. Nakon svakog kruga jedna finalistica ispast će iz daljnjeg natjecanja odlukom žirija.

„Natjecatelji su se odlično nosili s pritiskom koji je sa svakom novom epizodom bio sve veći. Oni su se svaki dan osjećali kao da im u goste dolaze jako dragi prijatelji koje njihova slastica mora impresionirati“, našalila se voditeljica Antonija Blaće.

„Od početka smo nabrijani na pozitivu, natjecateljima dajemo maksimalnu podršku, nije jednostavno stajati kraj pećnice po deset sati dnevno i još pod pritiskom ispadanja. I zato ih mazimo i pazimo, pomažemo koliko možemo. Moja klaunovska priroda tjera me da ih stalno nasmijavam, pa sve nekako prođe u redu“, priznao je Drele.

Iako su na setu provodili i po desetak sati na dan, jer su kolače i torte pravili u stvarnom vremenu, strast za pravljenjem slastica nije jenjavala. U pauzama snimanja, najčešće za ručkom ili kad bi slasticama trebalo dodatnih pola sata hlađenja, kandidati su vrijeme provodili pričajući o - hrani! O receptima koje su pripremili ili o budućim izazovima, o omjerima brašna, jaja, šećera i maslaca, malim tajnama i trikovima u pripremi smjesa, novim okusima i namirnicama koje su isprobali, mjestima na kojima su jeli i što su sve kušali na svojim putovanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tko će uzeti 50.000 kuna i osvojiti titulu najboljeg amaterskog slastičara, doznajte u nedjelju 22. prosinca u 20 sati u velikom finalu slastičarskog izazova 'Tri, dva, jedan peci!', samo na RTL Televiziji!

Sve o novom kulinarskom showu na RTL Televiziji možete pratiti i putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/TriDvaJedanPeci

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠARMERI

Sjećate ih se: Ovo su kandidati prve sezone 'Ljubav je na selu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba