Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KAKO UKLOPITI BAZEN

Wellness kao dio terase

Danas su sve više popularni wellnessi na otvorenom, a posebno na terasama (kuća, vikendica ili stanova).

Image
Foto: Domus nobilis
RTL|Mirjana Mikulec/ 20.6.2012. u 12:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako svjesni svih pozitivnih strana postavljanja ovakvih grijanih bazena s mlaznicama, dosta je onih koji izražavaju i bojazan da se svojim izgledom i dimenzijama neće dobro uklopiti u ambijent njihovih terasa.

Kako su vanjske stijenke i unutarnje školjke bazena dostupne u različitim bojama, predlažemo da izbor njihovih boja bude što sličniji boji koja prevladava na vašoj terasi – to je obično boja fasade ili pločica. Stoga neka prvo pravilo bude njegovo stapanje s prostorom, koje će ga učiniti što nezamjetljivijim.

Primjerice, ako imate kamenu kuću ili kuću s bijelom fasadom, svakako izaberite wellness čije su vanjske stijenke bijele boje. Za drvene kuće savjetujemo da izaberete obloge izrađene od tzv. ewerwooda – materijala koji djeluje kao prirodno drvo, a ujedno štiti od glodavaca i insekata.

Image
Foto: Domus nobilis
Image
Domus nobilis

Ako namjeravate bazen postaviti u kut terase koji se nastavlja na vrt, svakako izaberite onaj sa stijenkama koje ili imitiraju ili su pak izrađene od pravog drva. Za sve ostale boje fasada, također predlažemo njima što je moguće sličnije nijanse obloga.

Oko bazena neka su uvijek nađu i posude sa drvećem ili cvijećem (izaberite one većih dimenzija, idealno iste boje kao i vanjske stijenke bazena, ili pločica). U dio terase najbliži bazenu svakako postavite i neku jednostavnu komodu u koju ćete moći odložiti ručnike, kupaće ogrtače i, po potrebi, svijeće i svijećnjake. Komoda neka bude što je moguće sličnija bojom i materijalom vanjskim stijenkama wellnessa.

Sjedeću garnituru, suncobrane, stolnjake i ostali detalji na terasi neka budu koloritom izbalansirani s vanjskim dijelom wellnessa. Bazen mora biti što je moguće neupadljiviji!

Posebnu pažnju posvetite rasvjeti – kako reflektori u unutarnjem dijelu školjke djeluju pomalo futuristički i sasvim zadovoljavaju svrhu, ne opterećujte pretjerano prostor oko samog bazena prejakom dodatnom rasvjetom! To bi moglo previše odvlačiti na njega pažnju, a i smanjiti ukupnu smirujuću atmosferu koju koja mora vladati ovim dijelom prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz bazen neka se nađe i manja klupica iste ili što je moguće sličnije boje i materijala kao i wellness, na koju se može odložiti odjeća.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

Slavonka Ana napustila Hrvatski Top model

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba