Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr
Smatrani jelom za siromašne, masnima i nezdravima. I sve rijeđe su se nalazili na tanjuru. Srećom, s godinama im je okus ostao isti, a ukusi su se promijenili pa su čvarci sada ponovo u modi.
Potražnja za njima raste, kao i cijena. Slavonski domaći čvarak je postao izvorni proizvod sa zemljopisnim podrijetlom.
Za pravi, domaći čvarak bitna je kvaliteta mesa slavonske pasmine svinje, koja se hrani isključivo ječmom, sobi, žitom, kukuruzom, djetelinom i travom, a teške u prosjeku 200 kg.
Masno tkivo svinjskog mesa se topi na tradicionalni način, loženjem na drva u kotliću.
Tomislav Galović objasnio je kako nastaje domaći slavonski čvarak i njegove posebnosti. Ovu zanimljivu priču možete pogledati u našem videu.
Sve o kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' čitajte na našoj internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Faceboku stranici