Ostalo

Zanimljiva priča o čvarcima koji su opet u modi

Potražnja za njima raste, kao i cijena. Slavonski domaći čvarak je postao izvorni proizvod sa zemljopisnim podrijetlom. Ovo je priča o posebnostima čvaraka.

RTL
2014-03-24 21:25

Sve o našem kulinarskom showu možete saznati na internetskoj stranici 321.rtl.hr

Smatrani jelom za siromašne, masnima i nezdravima. I sve rijeđe su se nalazili na tanjuru. Srećom, s godinama im je okus ostao isti, a ukusi su se promijenili pa su čvarci sada ponovo u modi.

Potražnja za njima raste, kao i cijena. Slavonski domaći čvarak je postao izvorni proizvod sa zemljopisnim podrijetlom.

Za pravi, domaći čvarak bitna je kvaliteta mesa slavonske pasmine svinje, koja se hrani isključivo ječmom, sobi, žitom, kukuruzom, djetelinom i travom, a teške u prosjeku 200 kg.

Masno tkivo svinjskog mesa se topi na tradicionalni način, loženjem na drva u kotliću.

Tomislav Galović objasnio je kako nastaje domaći slavonski čvarak i njegove posebnosti. Ovu zanimljivu priču možete pogledati u našem videu.

Sve o kulinarskom showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' čitajte na našoj internetskoj stranici 321.rtl.hr , a pratite nas i na Faceboku stranici

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.