Ostalo

Zdravko Perić - strast prema spravljanju slastica

Zdravko je nakon školovanja u Hrvatskoj zahvaljujući poslu obišao cijeli svijet, a strast prema kuhanju i spravljanju slastica otkrio je još u mladosti.

RTL
18.11.2014 10:56

Glavni chef kuhinje hotela Le Meridien Lav u Splitu, nakon školovanja u Hrvatskoj seli u Njemačku, a zatim u SAD gdje je radio za slavni lanac hotela Four Seasons u Arizoni. Kulinarsku avanturu nastavlja u Las Vegasu a zatim se vraća u Hrvatsku. Nakon Dubrovnika i Cavtata dolazi u Split.

" Veselim se početku showa jer mi je uvijek drago kada imam priliku prenositi znanje na mlađe generacije. Sretan sam što se ovaj posao popularizirao, a i sve je više blogova, časopisa i emisija na tu temu", kazao je Zdravko koji je strast prema kuhanju i spravljanju slastica otkrio još u mladosti.

Zdravko Perić

"Zapravo se to dogodilo slučajno, kao mlad sam otputovao u inozemstvo i počeo promatrati stvari kroz jedne druge naočale. Sada sam već preko dvadeset godina u tom poslu za koji smatram da je idealan za sve one koji imaju bilo kakvih umjetničkih sklonosti. Osobito za one koji vole putovati. Ja sam zahvaljujući svom poslu obišao svijet. Ipak, jedan od najvećih motiva zašto ovo radim je i dalje ta strast i želja da pokažem ljudima kako je ovo divan poziv".

Utjecaj talijanske kuhinje i škole ALMA je ostao jak, pa kada bi morao birati najomiljeniju slasticu, Zdravko bi se dvoumio između tiramisua i zuppa inglese.