Ostalo

Željka Klemenčić otkriva obiteljsku tradiciju: 'Uskrs mi je najdraži blagdan još od djetinjstva'

Bliži se najvažniji kršćanski blagdan, a gastronovinarka, spisateljica i članica žirija 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' za RTL.HR otkriva po čemu je Uskrs u njezinoj obitelji toliko poseban.

RTL.hr
30.03.2021 10:00

"Uskrs mi je najdraži blagdan još od djetinjstva. Valjda zato jer nije tako pretjeran kao Božić. Kod nas je to uvijek bilo dosta jednostavno", priznaje Željka Klemenčić pa otkriva što se uvijek priprema za taj blagdan u njezinoj obitelji.

"Dan prije Uskrsa kuhaju se jaja u ljuskama luka, ukrašena djetelinom i drugim lijepim listićima. Glavni obrok za Uskrs nama je doručak i tu se ne komplicira puno - kuhana šunka, umak od hrena, svježi sir, mladi luk i rotkvice . Sad smo to nadopunili i slatkim kruhom , što je običaj iz obitelji mog muža, a kod nas toga prije nije bilo", kaže Klemenčić koja je rodom iz Slavonije, no ipak priznaje da joj je novi običaj u uskrsnom doručku dobro došao.

"Zbilja ta slatkoća dobro paše uz šunku. To je zapravo kruh po istom receptu kao i tijesto za orehnjaču, recimo", ističe Željka.