Zvjezdice od cimeta ili zimtsterne Dominika Juriše bile su gore od zvjezdica Igora Hranića , pa je ovaj prvi završio svoj put do titule najboljeg slastičara amatera. No Igorova pobjeda baš i nije bila slatka jer njegov kolač nije bio bolji, nego samo manje loš.
A hoćete li se i Vi okušati u izradi ove švicarske slastice? Ako hoćete, evo vam jedan vrlo jednostavan recept za zimtsterne.
Bjelanjke istuči u čvrst snijeg. U snijeg dodajte šećer u prahu i miješajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Iz smjese izdvojite nekoliko žlica koje ćete iskoristiti za glazuru.
U mljevene bademe ubacite i cimet, dobro promješajte i dodajte u smjesu od bjelanjaka.
Podlogu pospite sa šećerom, te izvaljajte tijesto na debljinu oko 1-1.5 centimetra. S kalupom oblikujte zvjezde, koje zatim premažite glazurom (smjesa od bjelanjaka i šećera koju ste odvojili)
Pecite na 160C oko 15 minuta. Pripazite na tijesto i nadjev dok su u pećnici. Tijesto treba ostati svijetlo, a nadjev bijele boje.