Ostalo

Lijepa i pametna: Ivanka nije baš 'bistra', no jeste li znali da glumica koja je igra ima čak četiri diplome?

Klara Mucci pohvalila se svojom četvrtom sveučilišnom diplomom

RTL.hr
01.02.2022 15:30
Pročitajte još
Ivanka iz 'Blago nama' ostvarila velik uspjeh: Glumit će u austrijskoj seriji o jednoj od najvećih...

Klara Mucci , glumica koja je u popularnoj humorističnoj seriji ' Blago nama ' utjelovila simpatičnu Ivanku, na Instagramu se pohvalila svojom četvrtom diplomom. Objavila je, naime, fotografiju s promocije, a za RTL.hr otkrila je o čemu je riječ.

"Ovo mi je četvrtadiploma, sada imam dvije s preddiplomskog i dvije s diplomskog studija. Prvi fakultet mi je bio dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu – preddiplomski je bio Modni dizajn, a diplomski Teorija i kultura mode. Uz to sam upisala i završilaglumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu", objasnila je Klara za RTL.hr.

"Lijepi su dojmovi s promocije, vidjeti svoje kolege i vratiti se na Akademiju. Stigla sam ravno iz Sarajeva, tamo snimam jednu novu seriju. Što se planova u bližoj budućnosti tiče, sve po starom. Već se neko vrijeme profesionalno bavim glumom i nastavljam graditi što sam započela, ali lijepo je dobiti službeno priznanje i diplomu za svoje iskustvo i profesionalizam", rekla je Klara koja se nikad nije bavila modnim dizajnom. Ipak, otkrila je kako je radila kostimografiju.

"Radila sam kostimografiju za film An Impossibly Small Object' tajvansko/nizozemski film koji je imao premijeru na prestiznom festivalu u Rotterdamu, takoder sam radila kao art direktor i scenograf na tom projektu, kao i na druga dva strana projekta. A scenografiju sam učila kao dodatni kolegij kod našeg vrsnog scenografa Ive Knezovića", kaže Mucci.


Umjetnička duša od malih nogu

Klara je još od djetinjstva imala osjećaj za estetiku, a tada se rodila i njena ljubav prema umjetničkom izražavanju. U osnovnoj školi bavila se crtanjem i pjevanjem, a u srednjoj školi pronašla se u glumi.

"U srednjoj školi sam dobila ulogu u mjuziklu 'South Pacific's kojim sam nastupala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, ali i u Engleskoj. Toliko sam se oduševila tim spojem pjevanja, plesa i posebno glume, da sam jednostavno znala da je to nešto čime se želim baviti i što će biti moj pravi poziv u životu", rekla je Mucci, a da je ispravno odlučila, potvrdilo joj se upravo na Akademiji kada je počela dobivati uloge.

Klari čestitamo na velikom uspjehu, a seriju 'Blago nama' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 na RTL-u!