Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Premijera

Bogdan o filmu Nine Violić: 'Kao redateljica je nježna kao i u stvarnosti, iako se možda publici čini…'

Redateljski prvijenac prvakinje Drame HNK priča je o zadnjim trenucima obitelji pred razvod. Goran Bogdan otkriva jedinstveno predstavljanje likova

Image

Goran Bogdan

Foto: RTL
Donna Diana Prćić/ 19.6.2022. u 22:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kod Ljetne pozornice Tuškanac okupila cijela filmska ekipa prije premijerne projekcije filma "Baci se na pod", a s njima je bila i Donna Diana Prćić. Razgovarala je s Goranom Bogdanom koji glumi oca u prvom dugometražnom filmu prvakinje Drame HNK Nine Violić.

Karte su bile rasprodane. Nakon Splita, i zagrebačka publika je imala priliku gledati 76 minuta intimne drame o zadnjim trenucima obitelji pred razvod.

Bogdan je rekao da su napravili dobar film: "Nina pogotovo, kao redatelj, scenarist i kao glumac. Naslov 'Baci se na pod' je s određenom dozom ironije, humora. Kao, kad je veliki problem, najbolje je baciti se na pod, urlati i čekati da prođe."

Tri su aktera u filmu, tri perspektive, a niti on niti supruga u filmu nemaju imena nego se nazivaju "Bivši".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tri su perspektive, tri različite uloge, svaka je drugačija. Moj lik je drugačiji u očima djeteta, drugačiji je u mojim očima, drugačiji je u očima moje Bivše. Tako da je to bilo glumački superzanimljivo, jer moj lik je svaki put drugi karakter."

Za Ninu Violić je ranije rekao da bi s njom mogao otići na kraj svijeta, koliko je s njom dobro surađivati.

Upravo se čita

Image
ISKRE FRCAJU

Dok jedni tek trebaju stati pred oltar, drugi već uživaju u braku: 'Spavat ćemo skupa u krevetu, ne ide na kauč'

"Ona je jednostavno super", potvrdio je, "U ZKM-u smo radili skupa godinama, tako da je ovo bio lak prijelaz. Kao redatelj je fantastična, nježna, kao što i jest nježna, iako se možda na prvu publici čini da je više 'tough', ali ona je stvarno divna glumica, redateljica, scenaristica, prijatelj, brat, bivša supruga…"

Uspjeli smo vas uloviti nakratko ovdje, ali ste ovih dana na snimanju drugog projekta, filma u Crnoj Gori, otkrijte nam malo svoje planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Upravo sam doletio sa snimanja. Snimamo film 'Živi i zdravi' redatelja Ivana Marinovića, što je isto… to je baš komedija, ali isto se radi o jednoj svadbi koja pođe po krivu", odgovorio je za film u kojem on igra kuma.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
brak na prvu

'Okrenula bih se i iste sekunde otišla': Poslušajte Darijeve zavjete koji nisu oduševili Petrinu kumu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba