Brak na prvu

EKSPERTI SAVJETUJU: Kako se 'pravilno' svađati?

Nesuglasice su gotovo nezaobilazne u svakom odnosu, a što učiniti kada naiđemo na neslaganja u vezi, zna ekspert Boris Blažinić!

RTL TV
27.03.2020 12:00

Eksperti showa 'Brak na prvu' odgovaraju na neka od najvažnijih pitanja o vezama. Tijekom cijele sezone psiholog Boris Blažinić , spisateljica Ingrid Divković i Ita Štefanek , vlasnica agencije za upoznavanje i spajanje parova 'So Sweet' dijelit će savjete vezane za međuljudske odnose, partnerske veze i, naravno, ljubav!

A što učiniti kada se ne slažemo s partnerom ili partnericom i kada dođe do svađe u vezi? U gotovo svakom odnosu dođe do manjih ili većih razmirica jer osobe imaju različitstav oko pojedine situacije. No ipak, postoji razlika kada nesuglasice prerastu u veliku svađu i netrpeljivost te onda kada se uz pomoć zdrave rasprave dođe do rješenja problema. Kako se pravilno svađati - odgovor donosi psiholog Boris Blažinić!

"Svađe su sastavni dio svakog odnosa, pa tako i braka. Svađe su konstruktivne i one su zdrave, a ono što je loše je kad ljudi vlastito nezadovoljstvo negiraju i stavljaju pod tepih. Svađe su prilike da razjasnimo stvari, postavimo granice prihvatljivog i neprihvatljivog. Svađa je dobra jer na taj način upoznajemo partnera. Svađa je nešto što može biti i destruktivno, ali ako su one nešto što gradi odnos - tada to može biti izuzetno konstruktivno i zdravo", objašnjava Boris, a cijeli njegov odgovor pogledajte u priloženom videu.

Savjete eksperata pratite od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati na RTL-u te na službenoj stranici showa 'Brak na prvu '.