Brak na prvu

Alen Topić uoči vjenčanja: 'Nadam se da će se moja draga pojaviti i da ćemo se svidjeti jedno drugome'

Splićanin Alen Topić (43) već 25 godina radi kao zaštitar, a u slobodno vrijeme trči po Žnjanu i Marjanu i druži se s prijateljima. No uz sve to nedostaje mu partnerica pa želi pronaći srodnu dušu kako bi prekinuo samački život.

RTL TV
18.03.2020 10:00

Zašto ste se prijavili u show 'Brak na prvu?

U 'Brak na prvu' prijavio sam se da prekinem samački život i nađem srodnu dušu s kojom bih podijelio ostatak života.U show ulazimiskreno i kad bi se nešto lijepo dogodilo - bio bih sretan.Volim da se sve stvari u momživotu odvijaju spontano.

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

Alen Topić

Vjerujem u ljubav na prvi pogled i zaista nije nemoguće da se od prvog trenutka osjete dvije duše. Volio bih da se i meni tako nešto dogodi u ovom showu. Ljubav je uistinu nepredvidiva i nikada ne znamo gdje nas ona čeka.

Kakvu partnericu priželjkujete pronaći u ovoj emisiji?

Želim pronaći djevojku koja je prvenstveno iskrena i tolerantna, komunikativna, prilagodljiva i simpatična. Vanjski izgled mi je bitan, ali svakako nije presudan.

Imate li tremu pred vjenčanje s nepoznatom osobom?

Naravno da imam malu tremu prije vjenčanja, što je i sasvim razumljivo zbog tako velikog čina. Jako sam uzbuđen, aglavom mi prolazesvakojake misli.Ponajprije se pitamhoće li se moja buduća žena uopće pojaviti na vjenačanju, hoćemo li se svidjeti jedno drugome i hoće li možda nešto tijekom ceremonije poći po zlu.Svašta nešto mi se vrtipo glavi i samo se nadamda će sve proći u najboljem redu.

Što je po vama ljubav, a što brak?

Brak na prvu - proba vjenčanica i svadbenih odjela

Smatram da je ljubav prvi i osnovni uvjet za dobar brak.Zapravo je ljubav najveća pokretačka snaga svega. Brak je institucija koja bi trebala biti temeljena na ljubavi jer onda su sve nedaće u životu i braku lakše prebrodive, a ljubav je jedna neizreciva definicija.

Što kada se pojave prve trzavice ubraku, kako ćete ih riješiti?

Ako se posvađam spartnericom, ponajprije ću pokušati iskomunicirati naš problem jer smatram da je komunikacija uvjet za skladan odnos dvoje ljudi.Potrudio bih se da je razveselim nekom sitnicom kao znakom moje ljubavi i pažnje.

Što je najluđe ili najromantičnije što ste napravili zbog ljubavi?

Najluđe što sam napravio i čega se dobro sjećam bila je situacija iz moje rane mladosti i ludosti. Svidjela mi se jedna draga djevojka pa sam jednu večer izašao s društvom i popila se koja čašica više. U takvom "elementu" došao sam do njezine kuće u kasne noćne sate i zapjevao joj pod prozorom. Bio sam ustrajan dok se nisu svi susjedi probudili, a ona je i dalje spavala čvrstim snom kao beba.Očekivao sam njezino lice na prozoru, a nadao sam se i poljupcu... Na kraju samdobio samo kantu vode po glavi! To me je otrijeznilo pa sam otišao kući kao mali pokisli miš. Nije mi više padalo na pamet pjevati.

A znao sam ja pokazati i svoju romantičnu stranu pa se tako s veseljem sjećam jedne prilike kad sam svoju djevojku odveo na zvjezdarnicu Mosor, gdje sam je počastio večerom, a nakon toga smo zaneseni i zagrljeni promatrali zvijezde u toploj ljetnoj noći.

Jeste li se ikada razočarali u ljubav ili bili povrijeđeni?

U ljubav nikada nisam bio razočaran, ali sam bio razočaran djevojkom za koju sam smatrao da me istinski i iskreno voli. Nažalost, pokazalo se sasvim suprotno.

Brak na prvu - proba vjenčanica i svadbenih odjela

A koga su eksperti pronašli za romantičnog Alena i hoće li se njegova mlada pojaviti na vjenčanju - pogledajte večeras u 20 sati na RTL-u!