Brak na prvu

Dok ih smrt ne rastavi? Oni će svoju sreću u ljubavi tražiti u drugoj sezoni showa 'Brak na prvu'

Od utorka 12. listopada u 21.15 sati na RTL-u kreće druga sezona planetarno popularnog sociološkog eksperimenta u kojem se dvoje potpunih stranaca upozna na vlastitom vjenčanju, a tek onda počinje njihova ljubavna avantura života zvana 'Brak na prvu'.

RTL.hr
2021-10-08 19:00

Trenutačno je poznato 12 od ukupno 14 kandidata koji su svoju sudbinu odlučili staviti u ruke eksperata te im prepustili odabir njihovog najoptimalnijeg partnera ili partnerice.

Parove će u drugoj sezoni spajati stručni tim u sastavu doktorice i magistre psihoterapije Ive Stasiow , spisateljice i stručnjakinje za muško-ženske odnose Sanele Kovačević Nelly te već poznatog profesora psihologije i sudskog vještaka za psihologiju Borisa Blažinića .

Iva Stasiow, Boris Blazinic, Sanela Kovacevic

Koga će eksperti prepoznati kao kompatibilne, tko će se zaljubiti, a tko posvađati već na vjenčanju i tko je posljednji par – doznat ćete u utorak od21.15 sati na RTL-u.

A do tada bolje upoznajte sudionike nove sezone i upoznajte hrabre kandidate koji vjeruju u brak na prvi pogled!

Andrea Golubić (39)

Andrea Golubić

Andrea Golubić dolazi iz Zagreba i ima 39 godina, vrlo je fokusirana i ambiciozna te priznaje da zbog posla nije imala vremena za ljubav, a sad je to odlučila promijeniti.

Andrea je završila pravni fakultet, no ubrzo je shvatila da je previše kreativna za taj posao. Prije tri godine preselila se u Prag, gdje je radila kao ravnateljica muzeja, a započela je i novi projekt koji bi povezao Hrvatsku i Češku. Iza sebe ima vezu koja je trajala dvanaest godina, no puknula je jer su ona i partner išli različitim smjerovima. Iako joj je trebalo neko vrijeme da se izliječi od slomljenog srca, kaže da prošlost mora ostati u prošlosti i da sada želi živjeti u sadašnjosti.

Voljela bi zasnovati obitelj i imati djecu te upoznati ostvarenog i uspješnog partnera jer ima osjećaj kako se muškarci boje njezina uspjeha i ambicije. Kad razmišlja o idealnom partneru, ističe da mora poštovati žene, biti dobro obrazovan, odgojen i imati smisla za humor. Treba biti spreman raditi na sebi i biti netko tko će je voditi kroz život, baš kao i ona njega. Ako joj se partner ne bude svidio na prvi pogled, spremna mu je dati priliku. 'Brak na prvu' doživljava kao izazov i kroz show želi bolje upoznati sebe. Ne voli predugo živjeti u zoni komfora i zato misli da je ovaj show pravi potez za nju.

Erna Hrnjić (25)

Erna Hrnjić

Erna Hrnjić dolazi iz Teslića u Bosni i Hercegovini, ima 25 godina, a po zanimanju je diplomirani kemijski inženjer te vjeruje kako je stiglo vrijeme za poduzimanje ozbiljnih koraka u životu.

Erna je samostalna, komunikativna, vedra i energična djevojka koja je dosad imala dvije duge veze, a sad je spremna za brak. Kaže da je stiglo njezino vrijeme za udaju jer smatra da je spremna za zrelu emocionalnu vezu i nada se kako će joj iskustvo u sociološki eksperimentu 'Brak na prvu' upravo to donijeti.

Misli da je već proživjela i iskusila sve što je dosad trebala te da je dovoljno ozbiljna za život udvoje. Priznaje kako je čak naučila i kuhati te da ima velike planove koje bi voljela ostvariti udvoje. U show 'Brak na prvu' prijavila se kako bi uzela stvari u svoje ruke, kako bi se borila za ljubav i dala sebi priliku da se zaljubi. Privlače je mišićavi i tamnoputi muškarci koji su ostvareni i znaju što žele. Ne voli dramu i svađe te želi smirenog i ozbiljnog partnera s kojim bi jednog dana mogla osnovati obitelj.

Bernard Bratović (48)

Bernard Bratović

Bernard Bratović je 48-godišnji poduzetnik iz Poreča koji je dosad uživao u životu kao slobodan muškarac, a sad želi pronaći svoju srodnu dušu.

Bernard je optimističan, zabavan i druželjubiv, a često ga opisuju i kao hedonista koji jednostavno uživa u svakom trenutku i uzima ono što mu život pruža. No dosad nije bio u dugim ljubavnim vezama pa se nada da će se to tijekom 'Braka na prvu' promijeniti. Vlasnik je dva lokala u Poreču pa je zbog svog posla često odsutan, a želi partnericu koja razumije njegov stil života.

Za sebe kaže da je romantičar koji čvrsto stoji na zemlji te jednako traži i od svoje buduće supruge - da bude realna i da zajedno s njim uživa u romantičnim večerama i drugim trenucima, što će joj rado ostvariti. Vjeruje da mu eksperti mogu otvoriti oči i pomoći u pronalasku žene s kojom će provesti ostatak života te zasnovati obitelj, ako oboje to žele. Na sudjelovanje u ovom velikom sociološkom eksperimentu odlučio se zato što želi doživjeti novu avanturu, želi promjenu u životu i dati priliku pravoj ljubavi.

Tomislav Ciglenečki (40)

Tomislav Ciglenečki

Tomislav Ciglenečki je 40-godišnji komercijalist iz Zagreba koji obožava automobile. Veze je zapostavio zbog velike predanosti poslu i hobijima, a u 'Brak na prvu' prijavio se kako bi ljubav stavio u prvi plan.

Tomislav je vrlo spontana, direkta, pričljiva i društvena osoba pa bi volio da partnerica prati njegov tempo i imaju slične interese. Veliki je zaljubljenik u automobile te je organizator utrke 'Brzi i žestoki', a osim toga, uživa u druženju s prijateljima, voli pecanje i nogomet.

Tomislav je već jednom bio razočaran u ljubav, iza njega je deset godina braka i sedam godina samoće, a sad je napokon spreman sebi dati novu priliku da upozna onu pravu. Iako već ima jedno dijete iz prvog braka, ne isključuje opciju da osnuje novu obitelj ako se za to odluči. Kad se zaljubi, žena mu je uvijek na prvome mjestu, no priznaje kako bi volio da njegova buduća supruga ima bujne obline. Od emisije očekuje dobru zabavu, nezaboravnu avanturu i - ljubav!

Sanela Novljaković (38)

Sanela Novljaković

Sanela Novljaković ima 38 godina, dolazi iz Zagreba i bavi se ugostiteljstvom. Dosad je imala četiri ozbiljne veze, no još nije pronašla svoju srodnu dušu koja bi je čvrsto zagrlila na kraju dana.

Sanela je vječita romantičarka te vrlo emotivna i pažljiva osoba koja je spremna prepustiti se vrtlogu osjećaja i proživjeti avanturu zvanu 'Brak na prvu'. Nada se da će na kraju emisije izaći zaljubljena i sretno udana, a voli kad se muškarci brinu za sebe, imaju svoj stil i bave se sportom. Oči i osmijeh su prvo što primjećuje na suprotnom spolu, ali važno joj je i ono što nose u srcu.

Mnogi joj kažu da je previše izbirljiva, ali smatra da zna što zaslužuje pa se ne želi zadovoljiti manjim. Kad joj se netko sviđa, želi provoditi što više vremena s njim i zna se boriti za ljubav. Romantična je i voli se maziti, a idealan kraj dana joj je topli zagrljaj s voljenom osobom. Želi djecu i obitelj, no ne bi imala ništa protiv da njezin partner ima djecu iz prethodnih veza. Dosad je mnogo puta bila povrijeđena i razočarana u ljubav, no spremna je okrenuti novu stranicu svog ljubavnog romana.

Marinko Plazibat (63)

Marinko Plazibat

Marinko Plazibat ima 63 godine i dolazi iz Zagreba, po zanimanju je elektrotehničar, a bavi se komunikacijskim sustavima. Iza sebe ima brak od 20 godina, no još je uvijek u potrazi za srodnom dušom te vjeruje ekspertima iz emisije 'Brak na prvu'.

Marinko je marljiv, empatičan i pravi džentlmen koji nikad nije izgubio vjeru u ljubav, unatoč tome što je već pet godina sam. U dobrom je odnosu s bivšom suprugom, a razveli su se zato što im se brak pretvorio u prijateljstvo. Nada se da će njegova buduća supruga moći razumjeti to prijateljstvo te jedva čekati upoznati partnericu koju će stručni tim za njega odabrati.

Priznaje da je trenutačno vrlo usamljen, a nedostatak ljubavne veze nadoknađuje prekovremenim radnim satima. Zbog toga bi mu bilo jako drago da mu buduća partnerica odvrati misli s posla i privuče ga sebi. Izgled mu je važan, no nema tip žene koja ga privlači zato što mu je ipak najvažnija osobnost. Želi imati jednostavno vjenčanje, a pozivnicu će poslati i bivšoj ženi.

Mislav Pajdaković (41)

Mislav Pajdaković, Brak na prvu

Zagrepčanin Mislav Pajdaković ima 41 godinu i po zanimanju je sportski trener. Priznaje da je samo jednom u životu bio zaljubljen te ga je ta veza emocionalno ispraznila pa se sad teško prepušta ljubavi.

Mislav je samac posljednjih deset godina, a razlog tomu je to što je previše izbirljiv. Naime, ističe kako traži točno određeni tip djevojke i prvi dojam mu je jako važan: sviđaju mu se pričljive, ali ne i glasne djevojke, voli dugu kosu, lijep osmijeh, lijepe zube, prirodan izgled. Ipak, kaže da bi nekoj ženi dao priliku čak i ako ga ne bi privukla na prvi pogled. Iako iskreno kaže kako je previše nezreo za svoje godine, volio bi s pravom djevojkom osnovati obitelj i imati djecu djecu.

Kaže da je vrlo romantičan i raznim će gestama pokazati ženi da mu je stalo do nje i učinit će da se osjeća posebno. Iako je prije volio izlaziti u noćni život, priznaje kako mu je to dojadilo te bi rado dao priliku ozbiljnoj vezi i pravoj ljubavi.

Gordana Josipović (45)

Gordana Josipović, Brak na prvu

Gordana Josipović ima 45 godina i dolazi iz Zagreba. Dosad nije imala sreće u ljubavi, te ističe kako ne zna odgovor na pitanje – što je to ljubav?

Gordana radi kao ugostiteljica te ima dvoje djece koja su joj najveća ljubav u životu. Kad je riječ o partnerskoj ljubavi, priznaje da je nikad nije ni imala, iako je već bila u braku kad je bila vrlo mlada. Za ljubav nema lijepu riječ, no voljela bi to promijeniti i vjeruje da je vrijeme da upozna 'onog pravog' i dozna što je ljubav.

Iako je vrlo samostalna i sama je odgojila djecu i preživjela teške trenutke u životu, sada treba pomoć eksperata iz 'Braka na prvu' kako bi joj oni vratili nadu i vjeru u veze. Zbog prijašnjeg iskustva je vrlo ranjiva te će se budući suprug trebati potruditi da zadobije njezino povjerenje i pažnju. Traži iskrenog muškarca, a u vezi joj je najvažnija kvalitetna komunikacija. Traži nekoga tko će joj biti podrška u životu i vjetar u leđa.

Edin Bešić (33)

Edin Bešić, Brak na prvu

Edin Bešić dolazi iz Bihaća u Bosni i Hercegovini te ima 33 godine. Prije je vjerovao u srodne duše, no odustao je od tog vjerovanja nakon teškog prekida.

Edin radi kao savjetnik u jednoj automobilskoj kući, trenira borilačke sportove te je nedavno osvojio treće mjesto na državnom natjecanju. Iza sebe ima jednu ozbiljnu vezu za koju je vjerovao da će trajati zauvijek, uložio je puno truda i emocija u tu vezu, a onda je sve stalo. Razočaran u ljubav priznaje da više ne vjeruje u srodne duše, ali ipak ostavlja tračak nade da se njegovo trenutačno mišljenje promijeni. Jednom kad se zaljubi, u potpunosti se prepusti te svaki dan daje do znanja partnerici koliko mu je važna i koliko je voli. Zbog toga mu je važno da njegova buduća supruga bude emocionalno zrela i spremna za ozbiljnu vezu.

Voli jednostavne i iskrene osobe, a odbijaju ga arogantne i histerične djevojke. Ističe kako je u posljednje vrijeme jako usamljen, pogotovo od kad se preselio u novi stan, gdje živi s mačkom, no volio bi da je još netko ondje s njim.

Kristina Belčić (28)

Kristina Belčić, Brak na prvu

Kristina Belčić je 28-godišnja vozačica taksija iz Velike Gorice koja je zbog dvije propale veze potpuno razočarana u ljubav. No velika je obožavateljica showa 'Brak na prvu' te nije dvojila ni trena kad je vidjela prijave za drugu sezonu.

Kristina je rođena u Njemačkoj, a u Hrvatsku je došla sa šest godina. Njezina je baka bila prva vozačica taksija u Hrvatskoj pa se zato odlučila nastaviti baviti tim obiteljskim poslom. Vrlo je vedra, pozitivna i pažljiva osoba koja zbog loše sreće u vezama sa samo 28 godina izgubila želju i volju za ljubavi. Pozorno je pratila prvu sezonu društvenog eksperimenta 'Brak na prvu' te je već tad maštala o svom vjenčanju, a kad je vidjela prijave za drugu sezonu, kaže da je to vidjela kao spas.

Nada se da će joj eksperti pomoći da vrati vjeru u ljubav te ističe kako je 200 posto spremna za ovu avanturu. Želi iskrenog i zabavnog partnera koji će je poštovati i voljeti bez obzira na sve, a rado bi osnovala i obitelj.

Jasmin Čaušević (40)

Jasmin Čaušević, Brak na prvu

Jasmin Čaušević ima 40 godina i dolazi iz mjesta Gračanica u Bosni i Hercegovini, no živi u Hrvatskoj, gdje radi kao ugostitelj. Nikad nije živio sa ženom, ali priznaje kako je sad spreman za taj izazov, pa se zato odlučio na sudjelovanje u showu 'Brak na prvu'.

Jasmin je počeo voditi restoran kad je imao samo 18 godina, a sad je vlasnik kafića u Makarskoj. Kako ističe, zbog svog poslovnog uspjeha volio bi pronaći uspješnu ženu, a ne neku starletu koja će se 'zaletjeti' u biznismena. Za sebe kaže da je romantičan i da nije igrač. Dobro zna što želi te je vrlo društvena osoba koja voli biti okružena svojim prijateljima. Ne voli sukobe, a kad bi imao partnericu koja se voli svađati i zanovijetati - jednostavno bi to ignorirao.

Izgled partnerice mu je važan, ali i godine buduće supruge jer bi volio mlađu ženu s kojom može osnovati obitelj. Smatra kako su žene zrelije od muškaraca, ali vjeruje kako se ion može uozbiljiti ako se stvarno dogodi ljubav u eksperimentu. Nikada nije živio sa ženom i misli kako je spreman na taj izazov.

Ana Barjaktarević (59)

Ana Barjaktarević, Brak na prvu

Ana Barjaktarević ima 59 godina i živi u Kaliforniji, gdje radi kao menadžerica. Kaže kako je u prijašnjem braku nona bila ta koja nosi hlače, a sada želi nositi haljinu!

Ana je rođena u malom slavonskom selu Sikirevci, s 15 godina se preselila u Zagreb, gdje se i udala, a potom se s tadašnjim suprugom i kćeri preselila u SAD te već 23 godine živi u Kaliforniji. U braku je bila 40 godina, veza se raspala jer ju je suprug prestao doživljavati kao ženu. Zato priznaje da je gladna ljubavi i da joj treba ljudskog dodira. Sama je već pet godina, ali ističe da je još puna života i želi partnera s kojim će moći putovati i uživati u životu.

Za sebe kaže da je vrijedna žena i želi da njezin partner bude isti, kontakt očima jako joj je važan, a i taktilna je osoba koje se voli grliti i maziti. Od budućeg supruga očekuje da bude iskren, odan, zgodan i nježan. Iako bi voljela nastaviti živjeti u SAD-u, spremna je zbog ljubavi se preseliti u Hrvatsku, a ima i plan za mirovinu - ljeti živjeti u Hrvatskoj, a zimi u Kaliforniji. Veliki je obožavatelj emisije 'Braka na prvu' te smatra kako je ovaj eksperiment prava avantura za nju.

Prva sezona kontroverznog showa'Brak na prvu'izazvala je veliki interes javnosti te je svakodnevno gotovo pola milijuna gledatelja pratilo razvoj ljubavnog odnosa dvoje stranaca koji su se hrabro odlučili na taj eksperiment, a drugu sezonu gledajte od utorka 12. listopadau 21.15 sati!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.