Brak na prvu

Gordana Gašparić Vrbljanin: 'Zbog ljubavi sam ga spremna slijediti u svaki kutak kugle zemaljske'

Umirovljenica Gordana Gašparić Vrbljanin (62) voli duge šetnje gradom i razgovore s prijateljicom, voli odlaske u kazalište te obožava plesati. Rado se druži sa svojom djecom i unučadi i kaže da je oni ispunjavaju. No priznaje i da joj nedostaje partnerska ljubav...

RTL TV
16.03.2020 10:00

Zašto ste se odlučili prijaviti u 'Brak na prvu' i što očekujete od showa?

U ovaj sam se eksperimentodlučila prijaviti zato što sam puna adrenalina. Obožavam kad izađem iz svakodnevice, želim da mi se stalno nešto uzbudljivo događa. Prijavila sam se i zato što sam već gledala taj show na drugim televizijama i pomislila da je zanimljiv teda bih se ja u njemu mogla snaći.

Od showaočekujem da će tijekom ovog eksperimenta uz mene biti pristojan muškarac koji se prijavio iz pravih razloga, kao i ja.Očekujem dobru zabavu i puno uzbuđenja. Očekujem da me se poštuje kao ženu.

Brak na prvu - Gordana Gašparić Vrbljanin

Vjerujete li u ljubav na prvi pogled i mislite li da je ona moguća u emisiji?

Možda je teško reći da vjerujem u pravu ljubav na prvi pogled, ali vjerujem u iskru koja se može zapaliti kod prvog susreta.I mislim da ta iskra nije ljubav, ali može postati. Sve ovisi o karakterima, prohtjevima, željama, očekivanjima. Vjerujem i to da se "ljubav na prvu" može dogoditi mlađim osobama. Meni, kao ženi stoliko godina, sigurno se takvo nešto ne može dogoditi. U ovim godinama tražim nešto više od ljubavne iskre - povjerenje, iskrenost, poštovanje, kompromis.

Kakvog partnera priželjkujete?

Priželjkujem pronaći partnera koji će mi moći parirati u mojem "adrenalinskom parku". Ne želim muškarca koji obavezno mora odspavati poslije dobrog ručka i koji ne zna kako ispuniti svoje i moje vrijeme. U tom slučaju želim da mi dopusti da mu ja ispunim vrijeme. I želim da me prati u tome. Želim da s njim u trenucima odmoramogu ravnopravno pričati o svim temama. Želim da ruku pod ruku možemo šuteći šetatia da se šutnja ne smatra svađom.

Kako se osjećate i imate li veliku tremu pred vjenčanje?

Naravno da imam tremu pred vjenčanje. Želim muškarca koji će mi sesvidjeti i kojem ću se ja svidjeti, ito ne samo izgledom. Sigurna sam da muškarcu mogu ponuditi više od izgleda pa isto očekujem od svog budućeg partnera.

Brak na prvu - proba vjenčanica i svadbenih odjela

Što za vas znači brak, a što ljubav?

Brak i ljubav trebaju ići ruku pod ruku. Ali ne ljubav u smislu samo fizičkog kontakta.
Čovjek treba u braku težiti nečemu drugom. Trebaš zavoljeti osobu s kojom si u braku na način da voliš ono što radi, kako se ponaša, koliko te cijeni. U braku treba razviti uzajamno povjerenje i poštovanje, uvažavanje različitosti, opraštati, voljeti partnerov osmjeh, podijeliti probleme, moći razgovarati bez velikih tenzija, ne biti previše ljubomoran i pružati puno više nego što dobivaš. To je za mene brak i ljubav.

Ako se posvađate s partnerom, čime ili kako ćete pokušati riješiti prvu bračnu svađu?

Svađe u braku rješavaju se normalnom komunikacijom. Treba saslušatipartnerove argumente i pokušati mu obrazložiti svoje.

Što je najromantičnije, a što najluđe što ste napravili ili biste napravili zbog ljubavi?

Najromantičnije što bih ja mogla napraviti za muškarca kojeg volim jest da mu kažem "volim te". Zato što sam to rekla možda dva ili tri puta u životu. Jer kad sam to rekla, značilo je da mu poklanjam i više nego što mogu dati. A zbog ljubavi, onako kako je ja zamišljam, spremna sam ga slijediti u svaki kutak kugle zemaljske, bez obzira je li tobilo ružno ili lijepo mjesto.

Novi show 'Brak na prvu' ne propustite pogledati večeras u 20 sati na RTL-u!