Brak na prvu

Jesu li vjenčanja prava? 7 stvari koje niste znali o showu 'Brak na prvu'

Show 'Brak na prvu' gledajte od sljedećeg ponedjeljka!

RTL TV
10.03.2020 20:07

Novi RTL-ov reality show 'Brak na prvu', koji počinje 16. ožujka u 20 sati, potpuna je novost u Hrvatskoj, a ovo je sedam zanimljivosti koje sigurno niste znali.


1. Prijavljuje se jako mnogo ljudi

Kada se britanska inačica showa 'Brak na prvu', 'Married At First Sight', trebala početi prikazivati,prijavilo se više od 1500 ljudi. Na kraju su odabrana samo tri para.


2. Sociološki eksperiment koji se shvaća vrlo ozbiljno

Show 'Brak na prvu' ne služi samo pronalasku ljubavi, već je i pravi sociološki eksperiment. Naime, dvoje stranaca nije slučajno spojeno - parovi se pažljivo biraju, što čine stručni eksperti iz područja psihologije i ljubavnih odnosa koji kroz niz različitih testova pronalaze kompatibilne parove.

U RTL-ovoj verziji showa taj tim stručnjaka činit će Boris Blažinić, profesor psihologije i sudski vještak za psihologiju, predavač, konzultant i licencirani trener za povećanje osobne i organizacijske učinkovitosti, zatim Ingrid Divković, diplomirana profesorica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te spisateljica i Ita Štefanek - stručnjakinja za ljubavne odnose i vlasnica agencije za spajanje parova.


3. Parovi moraju živjeti zajedno nekoliko tjedana

Nakon što se vjenčaju, parovi idu na medeni mjesec, a zatim moraju živjeti zajedno šest ili osam tjedana, ovisno o državi.


4. Parovi zaista ostaju zajedno

Primjerice, u američkoj inačici showa, od 21 para, 15 ih je ostalo zajedno nakon osam tjedana, a pet parova i danas je u braku!


5. U 'Brak na prvu' će biti 12 kandidata

Čak 12 različitih osoba, šest ženskih i šest muških, okušat će se u hrvatskoj verziji showa.


6. Show se prikazuje u 29 svjetskih zemalja

Osim u Danskoj, gdje je nastao, prikazivao sei u Australiji, gdje je doživio velik uspjeh, SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Finskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Italiji, Poljskoj, Izraelu te susjednoj Srbiji.


7. Jesu li vjenčanja zakonita?

Kako u kojoj državi. Primjerice, u Australiji nisu, dok u Ujedinjenom Kraljevstvu jesu.

A u Hrvatskoj? Doznajte 16. ožujka u 20 sati!