Brak na prvu

Ona je najzgodnija hrvatska liječnica i dolazi u 'Brak na prvu'! Petra za RTL.hr: 'Jako dugo nisam bila...

Svi tražimo neraskidivu povezanost s voljenom osobom i ostvarenje svojih najdubljih emocija, no samo su najhrabriji to spremni učiniti pred televizijskim kamerama! Novih sedam parova odvažilo se iskušati sreću u ljubavi, pustiti u srce potpunog stranca i vjenčati se iz vedra neba u pustolovini zvanoj 'Brak na prvu', što možete pratiti od 30. siječnja samo na RTL-u!

RTL.hr
18.01.2023 16:00

Diplomirana liječnica Petra Meštrić , koja trenutačno radi u zagrebačkoj ordinaciji,jedna je od onih žena koja ruši predrasude i uživa u tome - htjela je biti glumica, ali je prevladala ljubav prema društvenim mrežama i medicini te danas razmišlja u nešto drugačijem smjeru. Hrabrosti za nove stvari joj ne manjka pa se zato prijavila i u RTL-ov show 'Brak na prvu' gdje traži srodnu dušu. Taman nakon što je diplomirala, upustila se u ovu avanturu. Ove svestrana žena trenutačno uz stalni posao radi još dva - vodi hostese u jednoj agenciji te se bavi društvenim mrežama i sve što one nose. Iako kaže kako je ispunjena i sretna, ipak bi voljela kraj sebe imati, što je naglasila, ambicioznog i ispunjenog muškarca. Nekoga sličnog sebi. S Petrom smo popričali o njezinom životu, zašto se prijavila u show te nam je otkrila što od nje možemo očekivati.

Prošle diplomirali ste na riječkom Medicinskom fakultetu. Bili ste nam rekli u intervjuu kako želite uzeti kratku pauzu nakon studija, no zaposlili ste se. Gdje trenutačno radite?

Prošle 2022. godine diplomirala sam na riječkom Medicinskom fakultetu s odličnim uspjehom. Također sam za vrijeme cijelog studija bila vrlo dobar student pa sam time ostvarivala i prava za stipendiju. Imala sam kraću pauzu u studiranju jer sam kao svaki student željela imati i vremena za sebe, međutim kada sam vidjela da to ne ide u dobrom smjeru brzo sam se vratila na pravi put. Sjela i zagrijala stolicu. Zahvaljujući svemu tome danas sam ono što sam željela biti. Petra Meštrić Dr. Med.

Često čujemo kako je posao liječnika težak i naporan, kakvo je vaše iskustvo u ovih nekoliko mjeseci?

Da, željela sam i mislila napraviti pauzu od studija i diplome. Međutim također sam se jako i dugo željela doseliti u Zagreb jer je to grad prepun života i mogućnosti. Nisam navikla sjediti i čekati. Kao studenticu financirali su me roditelji i moji studentski poslovi, a to više nije bila opcija. Ukazala se prilika i logično je da kao diplomirana liječnica potražim posao u struci. Trenutno radim u jednoj ordinaciji. Kao novopečena liječnica moram reći da puno učim od starijih liječnika. Nažalost, ni nakon diplome nisam se odvojila od medicinskih knjiga i koliko god nekome moj život izgleda uzbudljivo, bezbrižno i pun izlazaka, Petra i dalje provodi puno vremena uz knjigu. Vjerojatno je tako zauvijek. Ipak liječimo ljude i odgovorni smo za njih. Međutim kad radite ono što volite nije teško. Na poslu je izazovno. Samo toliko ću reći. Ono što me iznenadilo, a mislila sam da se neće dogoditi, je to da intenzivno razmišljam želim li svoju karijeru razvijati dalje u medicini. Čak i neki daljnji koraci trenutno dolaze u obzir, ali vidjet ćemo. Mlada sam na tom polju još.

Jeste li u potpunosti odustali od glume, vaše prve ljubavi?

Od glume kao studija sam odustala, ali ne i od glume kao hobija. Ako bi se i kada bi se ukazala neka prilika za glumu ili neki TV angažman, možda bih razmislila. To me privlači odmalena i uvijek će ostati posebna ljubav prema tome.

Hostesirate li još u noćnim klubovima?

Još uvijek se bavim hostesiranjem. Trenutno sam i koordinator za hostese u jednoj agenciji. Mlada sam, volim glazbu i noćni život. Samim time zašto ne spojiti ugodno s korisnim. Upoznajem zanimljive djevojke kolegice, i ljude općenito. Za sada je to još prisutno, ali u manjoj mjeri. Naravno da se ne vidim kao hostesa do mirovine - šalim se malo. Za sad je tako, u budućnosti ćemo vidjeti.

Brak na prvu na RTL-u kreće 30. siječnja, što možemo očekivati od vas?

U 'Brak na prvu' prijavila sam se jerdugo nisam bila ozbiljno zaljubljena. Došao je fakultet i za ozbiljnu ljubav nije bilo vremena. Nisu se karte tako posložile. Kažu 'tako mi je pao grah'. Od partnera očekujem da je zabavan, duhovit, spreman na avanturu i akciju. Volim muškarce koji su viši od mene, koji drže do sebe. Koji su mi privlačni i ugodno društvo. Klišej ili ne, ali da ima ono nešto, onaj klik. Voljela bih da mi se u showu dogodi taj klik i da sa nekim započnem nešto lijepo.

Petra Meštrić

Kakvog si partnera inače priželjkujete u životu?

Gledajući dugoročno, za život tražim ambicioznog muškarca. Nekog tko je poduzetničkog duha. Prepun ideja. Inteligentan. I sama sam takva i teško mi je zamisliti se s nekim tko ne radi. Ne želi raditi. I prepušta se vremenu. Treba mi osoba koja će svojim radnim navikama gurati mene naprijed i podržavati me. To bi valjda tada bilo obostrano. To vidim kao uspjeh u vezi i takvu vezu kao sretnu vezu. Naravno uz leptiriće na najjače. Ako nema leptirića, strasti i ljubavi, ništa drugo neće nas odvesti ni do druge kave.

Imali ste nekoliko veza u životu. Jesu li vam one poljuljale vjeru u ljubav?

Višegodišnju vezu sam prekinula jer smo imali različite ideje o budućnosti. Još uvijek vjerujem u ljubav, nadam se da će mi se ona dogoditi, ali imam sretan i ispunjen život i mimo toga.

Jeste li gledali prijašnje sezone? Ako da, što ste naučili gledajući ih?

Gledala sam ih povremeno i naučila sam da, u ovoj emisiji, možemo saznati i puno toga o sebi jer smo stavljeni u nove i nepredviđene situacije.

Koji vam je motiv za dolazak u emisiju? Je li to isključivo da pronađete srodnu dušu ili?

U show dolazim pronaći tog nekog, pa ćemo vidjeti postoji li tak klik.

Ne skrivate kako ste radili korekcije na sebi. Kada ste s time počeli i zašto?

Nikada se nisam podvrgnula estetskim operacijama. To ne znači da jednog dana neću. Radila sam neke korekcije u obliku filera i to ne skrivam. Puno običnih žena s ulice to danas radi. To je došlo kao odlazak kod frizera. Dostupno je, kvalitetna je ponuda pa zašto ne. Volim to. Imam puno prijateljica i poznanica koje koriste filere i estetske korekcije. To stvarno danas više nije tema kao prije 30 godina.

Planirate li još na sebi nešto popravljati?

Za sad osim filera ne planiram neke veće zahvate. U budućnosti će ih vjerojatno biti. Jednog dana.

Na društvenim mrežama prati vas 59 tisuća ljudi. Kako ste skupili takvu zajednicu, koja je vaša tajna?

Da, na Instagramu imam profil kojeg volim zvati moja bebica. Volim tu vrstu komunikacije s korisnicima Instagrama. Volim i tuđe profile. Učim od drugih. Pa tako i ja stvaram svoj profil. Čini se da to dobro radim jer imam ne mali broj pratitelja, a ako smijem reći, prije dvije godine ukraden mi je stari profil od 100 tisuća pratitelja. Na njemu sam imala i ozbiljnije poslovne suradnje koje su malo popravljale moj tada studentski život i gubitak toga ozbiljno me pogodio. Međutim ja sam takva, evo me opet s novim i opet mi ide. Ne možete se mene riješiti. Šalim se malo.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Pisali ste na fakultetu disertaciju o mentalnom zdravlju, kako ste vrlo aktivni na društvenim mrežama, po vašem mišljenju, koliko one utječu na pojedinca?

Tako je. O utjecaju društvenih mreža na zdravlje pojedinaca mogla bih napisati knjigu. Uglavnom smatram da je danas previše govora mržnje i negativnih komentara na društvenim mrežama i da mladi objavljuju puno toga, nesvjesni loših strana koje to nosi. I nije rješenje ne objaviti nešto, već u tome da se svaki pojedinac, koji napiše neki negativan komentar ili kritiku, zapita kako bi bilo da je taj komentar upućen njemu ili nekoj njemu bliskoj osobi .

Za svaku fotografiju imate novu modnu kombinaciju. Jeste li šopingholičarka? Kako biste opisali svoj stil?

Šoping...hmmmm o daaa. Obožavam šoping i trošenje novca. Trenutno živim sama i sve što mogu potrošim na krpice. Veliki sam ljubitelj mode i ne krijem da volim pratiti proizvode luksuznih brendova. Voljela bih da si više mogu priuštiti, ali na pragu sam karijere. Biti će svega, samo treba raditi i razvijati se. Za sada kao i svi u našoj državi, nekad si priuštim nešto luksuznije, ali nije mi problem kupovati i u street shop trgovinama ako mi se nešto sviđa. Važno je sve to lijepo iskombinirati i osjećati se dobro. Za sad sam zadovoljna sama sa sobom u tom smjeru.

Atraktivna ste žena i mediji vas tituliraju kao 'najzgodniju doktoricu'. Smeta li vas to?

Uh, da titula najzgodnije doktorice je došla slučajno s jednim člankom jednog portala koji je na tu ideju došao prateći moj Instagram i nisam očekivala da će lančano portali krenuti prepisivati i stvarati još i još članaka. Naravno da u hrvatskoj postoji još prekrasnih doktorica, bankarica, odvjetnica, prodavačica...ma lijepih žena ima svuda oko nas. Međutim ovo je nekako krenulo spontano i osim što me iznenađuje moram priznati da mi zaista jako godi. Neću se buniti. Komentara i komplimenata ima. Ima i loših komentara, ali to je normalno. Takve većinom ni ne čitam.

Dobivate li ulete na dnevnoj bazi, što uživo, a što na društvenim mrežama?

Uleta ima, više iza tastature. Uživo nisu tako hrabri. Zato čekam da vidim što će se dogoditi u showu 'Brak na prvu'. Čekam taj klik i da upoznam svog muža.


Petru Meštrić pratite u showu 'Brak na prvu' od 30. siječnja - na RTL-u!