Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DOMAĆA VERZIJA

Recept 'Večere za 5 na selu': Cheesecake sa džemom od smokve

Jedan od najhvaljenijih deserata 15. sezone 'Večere za 5 na selu'

Image
RTL.hr/ 12.9.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sastojci:

200 g keksa

5 žlica smeđeg šećera

6 žlica običnog šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

120 g maslaca

500 g svježeg sira

Upravo se čita

Image
INES PETRIĆ

Ona je rekorderka emisije 'Ljubav je na selu': Za ljubav se borila šest godina, a prema jednom farmeru razvila je osjećaje

1 limun

2 jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2 vanilin šećera

2 kisela vrhnja

džem od smokve

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
  1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera, mi smo ovog puta stavili bijeli u nedostatku smeđeg.
  2. Pećnicu stavite da se grije na 250C.
  3. 200 g Petit Beure keksi sametljite ili nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca prethodno otopljenog maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.
  4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
  5. Stavite peći točno 4 minute.
  6. Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
  7. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte odmah preko vrućih keksi bez ikakvog čekanja i vratite odmah u pećnicu da se peče točno 20 minuta. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema sama rasporedi.
  8. Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
  9. Kada se je žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
  10. Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja.
  11. Na kraju premazati domaćim džemom od smokve.
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BRZINSKI RUČAK!

Recept 'Večere za 5 na selu': Riža s tikvicama i mrkvicom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba