Ostalo

Recept 'Večere za 5 na selu': Losos s povrćem

RTL.hr
17.08.2022 12:00

Sastojci:

Losos
Povrće
Češnjak
Maslinovo ulje

Priprema:

Filet lososa narežite na četiri manja komada i očistite od preostalih kosti i ljuskica, ako ih ima.
Složite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje pa začinite solju i maslinovim uljem.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Dok se losos peče, pripremite umak:

Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prepržite češnjak.Kad češnjak zamiriše, prelijte ga vinom, malo smanjite vatru pa sve lagano kuhajte dok se potpuno ne reducira.

Dodajte vrhnje, kopar i svježe mljeveni papar. Pustite da vrhnje zakuha, a onda maknite umak s vatre i umiješajte maslac. Dobro sve izmiješajte kako bi se maslac rastopio i povezao s umakom. Poslužite umak odmah uz pečeni losos i povrće kuhano na pari.