Ostalo

PLINKO – najpopularnija igra u showu

Natjecatelj mora prepoznati točne znamenke u cijenama malih nagrada kako bi zaradio Plinko žetone.

RTL.hr
2021-10-11 13:36

Natjecatelj zatim uzima svoje žetone na vrh ploče za igru i pušta ih, jedan po jedan, da padnu u utore na dnu ploče na kojima je istaknut iznos novca. Svakim žetonom se može osvojiti do 5000 kn.

PRAVILA IGRE

U ovoj igri natjecatelj može maksimalno osvojiti do 25 000 kn

Na početku natjecatelj dobiva jedan Plinko žeton i šansu da kroz igru osvoji još 4 dodatna Plinko žetona.

Natjecatelju se prvo predstavi predmet. Ispod predmeta se nalazi dvoznamenkasti broj. Natjecatelj mora utvrditi počinje li ili završava cijena predstavljenog predmeta jednim od ta dva broja i to tako da je lijeva znamenka ona koja označava broj kojim cijena počinje, a desna znamenka broj kojim cijena završava. Ukoliko natjecatelj pogodi točan broj, dobiva predstavljeni predmet i jedan Plinko žeton. Ukoliko ne pogodi točan broj, ne dobiva ništa. Igra se ponavlja za sva 4 predmeta. Predmeti se predstavljaju jedan po jedan. Nakon predstavljanja predmeta natjecatelj pogađa cijenu i tek se onda ide u predstavljanje sljedećeg predmeta.

Nakon što je natjecatelj odigrao igru za sva 4 predmeta uzima svoje Plinko žetone i penje se na postolje iza Plinko ploče. Plinko ploča je ravna ploča postavljena pod oštrim kutom i klinovima postavljenim po ploči u pravilnim razmacima. Na rubovima ploče nalazi se pregrada kako bi spriječila Plinko žetone da ispadnu izvan ploče. S gornje strane ploče nalazi se prozirna ploča pričvršćena na vrhove klinova. Na dnu ploče nalazi se 9 označenih utora. Označeni su s lijeva na desno (kako ih vidi kamera): 100, 500, 1000, 0, 5000, 0, 1000, 500, 100.

Natjecatelj se zamoli da svoj Plinko žeton postavi vodoravno u odnosu na ploču i da ga pusti s bilo koje lokacije koju on odabere na vrhu ploče. Plinko žeton će se zatim spuštati kroz ploču udarajući u klinove i mijenjajući smjer. Natjecatelj osvaja novčani iznos koji piše na utoru gdje se Plinko žeton zaustavio. Iznosi se na kraju zbrajaju.

Nakon što se Plinko žeton zaustavio na jednom utoru, on se miče iz tog utora i voditelj moli natjecatelja da pusti sljedeći žeton po istom principu kao i prvi. Ovaj postupak se nastavlja sve dok natjecatelj ima Plinko žetone. Jednom kada svi Plinko žetoni dođu do utora i natjecatelj nema više novih Plinko žetona, natjecatelj osvaja sav novac (iznosi svih Plinko žetona se zbrajaju) i igra završava.

Moguće je da Plinko žeton na svom putu do utora zapne. Ukoliko je natjecatelj u mogućnosti doseći taj Plinko žeton s mjesta gdje stoji i pogurnuti Plinko žeton, smatra se da se igra nastavlja i računa se onaj iznos nagrade u utoru gdje se Plinko žeton zaustavi. Ukoliko natjecatelj ne može doseći Plinko žeton, voditelj poguruje žeton ili rukom ili štapom, ako ne može doseći žeton. Takav žeton se smatra nevaljalim, bez obzira na kojem se označenom utoru zaustavio. Taj žeton se vraća natjecatelju i on ga opet spušta niz PLINKO ploču.

Game show "Dođi, pogodi, osvoji" gledajte od ponedjeljka do petka u 17:45 naRTL-u. Ako želite sudjelovati u showu, možete se prijaviti putem sljedećeg linka .

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.