Ostalo

PUN POGODAK

Šest predmeta pokazano je natjecatelju, koji ih mora rangirati od najmanje skupih do najskupljih.

RTL.hr
2021-10-12 13:45

Svaki put kad natjecatelj odabere skuplji predmet, približava se rupi. Natjecatelj tada ima dvije šanse ubaciti lopticu za golf u rupu kako bi osvojio glavnu nagradu.

PRAVILA IGRE

U ovoj igri natjecatelj može osvojiti glavnu nagradu

Da bi natjecatelj osvojio glavnu nagradu mora pospremiti golf lopticu u rupu. Udaljenost od rupe i mjesta s kojeg se gađa rupa određuje se uspješnošću natjecatelja da poreda predmete od jeftinijeg prema skupljem.

Ubacivanje loptice u rupu se odvija na posebnoj platformi na kojoj se nalazi rupa. Površina platforme je obučena u zeleni tepih tako da sliči na golf teren. Na platformi je nacrtano 6 poprečnih linija jednako razmaknutim jedna od druge.

Natjecatelju se zatim predstavi 6 različitih predmeta. Voditelj zatim moli natjecatelja da izabere jedan od ponuđenih predmeta za koji smatra da je najjeftiniji. Zastavica sa cijenom koja je prekrivena imenom proizvoda stavlja se zatim uz crtu koja se nalazi najdalje od rupe. Voditelj zatim moli natjecatelja da izabere slijedeći predmet kojeg smatra najjeftinijim od preostalih 5 predmeta. Opet se uzima zastavica sa imenom predmeta i ovaj put se stavlja uz slijedeću crtu koja slijedi nakon prethodne zastavice a trenutno je najudaljenija od rupe i nema zastavicu uz sebe. Ovaj postupak se radi sve dok natjecatelj ne izabere svih 6 predmeta.

Zatim se počinju otkrivati cijene predmeta. Cijene se otkrivaju tako da se prvo otkrije cijena predmeta čija je zastavica kod najudaljenije crte od rupe. Slijedeće se otkriva cijena na crti koja je druga najdalja od rupe. Ukoliko je druga otkrivena cijena viša od prve otkrivene cijene tada se otkriva cijena na trećoj najdaljoj crti od rupe. Ovakvo otkrivanje cijena se nastavlja sve dok je slijedeća otkrivena cijena predmeta viša od prethodne.

Ukoliko otkrivena cijena nije viša od prethodno otkrivene cijene, otkrivanje cijena se zaustavlja. Natjecatelj udara golf lopticu sa crte gdje zadnja najviša cijena otkrivena. Ukoliko druga cijena koja se otkrivala nije viša od prve natjecatelj udara lopticu na najudaljenije crte.

Ukoliko natjecatelj poreda sve cijene ispravno, od najjeftinije do najskuplje tada dobiva dodatnih 500kn u gotovini i udara lopticu sa crte koja je najbliža rupi.

Kod udarca loptice natjecatelj stavlja lopticu na zadanu crtu i smije ju pomicati bilo gdje po toj crte, ali ne smije pomicati lopticu ispred ili iza crte. Natjecatelj ima pravo zamahnuti golf palicom koliko god puta hoće, sve dok ne udari golf lopticu. Onog trena kada natjecatelj udari golf lopticu to se smatra da je izveo udarac, bez obzira gdje loptica otišla.

Ukoliko je u prvom udarcu natjecatelj pospremio golf lopticu u rupu, osvaja glavnu nagradu. Ukoliko natjecatelj promaši rupu u prvom udarcu ima pravo na još jedan udarac sa iste linije s koje je pucao prvi puta.

Ukoliko nakon drugog udarca loptica uđe u rupu natjecatelj osvaja glavnu nagradu i igra završava. Ukoliko golf loptica ne uđe u rupu ni nakon drugog pokušaja, natjecatelj ne osvaja ništa i igra je završena.

Ukoliko natjecatelj pogodi u podignuti rub platforme i loptica se odbije u rupu, pogodak se smatra važećim i natjecatelj osvaja glavnu nagradu.

Bez obzira na ishod igre natjecatelj ne osvaja niti jedan od predstavljenih 6 predmeta.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.