Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZABAVNO I POUČNO

15 dinosaura na europskoj turneji

Australska predstava "U korak s dinosaurima", spaja prethistoriju s tehnologijom 21. stoljeća. Europska turneja kreće iz Velike Britanije.

M.K.S./ 19.3.2009. u 11:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

LONDON - Dinosauri opet hodaju Zemljom. Na taj bi se način mogla opisati predstava u kojoj se pojavljuju replike 15 dinosaura u prirodnoj veličini, među kojima je i najveći Tyrannosaurus Rex.

Predstava koja je nazvana "U korak s dinosaurima", najveća je "lutkarska" predstava na svijetu. A i jedna je od najskupljih, košta oko 14 milijuna dolara.

No, svi koji su je dosad vidjeli kažu da oduzima dah. Govori o dinosaurima i njihovom životu od rođenja do smrti. Na predstavi su radili brojni inženjeri, stručnjaci animacije, mehaničari i umjetnici. Neki od njih radili su na filmovima poput Matrixa i Ratova zvijezda. Trebalo im je šest godina da usavrše izgled i kretnje dinosaura.

Najveći im je problem bila koža. Trebali su materijal koji je dovoljno lagan, a ipak realističan. Našli su ga, no ne žele otkriti o kojem je materijalu riječ. U svakoj predstavi sudjeluje više od 65 osoba. Svaki od dinosaura je težak oko tone i pol pa je trebalo usavršiti i njihove kretnje.

Jedna od scena izvedenih u londonskoj O2 Areni prikazuje bebu dinosaura kojega uhvati Brachiosaurus, za kojeg se vjeruje da je najveće biće koje je hodalo Zemljom.

Predstavu su kreirali Australci, a prvi put je izvedena 2007. godine. Od tada ju je u Australiji i SAD-u vidjelo oko dva milijuna ljudi. Zaradila je 90 milijuna dolara.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Frajeri s travnjaka

Djevojke, duboko udahnite! Ovi mlađahni ljepotani uskoro će zamijeniti dobro poznata nogometna lica

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba