Ostalo

1999. godine postala je Miss Hrvatske nakon velikog skandala kada je kruna oduzeta Lejli Filipović, a i...

Ivana Petković Čevra danas je supruga, majka dvoje djece i poslovna žena, no pamtimo ju i kao bivšu misicu.

Tabloid.hr
05.03.2020 15:55

Ivana Petković Čevra danas je supruga, majka te poslovna žena.

Radi se o bivšoj misici koja je rado viđena gošća domaćih evenata, no na njima se ne pojavljuje toliko često. Ipak, kada se pojavi, uvijek privuče itekakvu pažnju atraktivnim izgledom te besprijekornom elegancijom, što se dogodilo i na nedavno održanom Zagreb Fashion Destinationu .

Ivana Petković Čevra

(FOTO: Goran Perešin i Mario Poje)

Podsjetimo, Ivana je davne 1999. godine u "zlatno doba hrvatskih misica" pobijedila na izboru za Miss Hrvatske , no krunu je dobila nakon velikog skandala u koji je bila uvučena i Lejla Šehović, danas Filipović .

Naime, Lejli je te godine kruna oduzeta, a 5 dana nakon izbora predana je u Ivanine ruke. Lejla je tada javno istaknula kako se to dogodilo zbog njezine vjeroispovijesti, no ipak j sljedeće godine predstavljala Hrvatsku na svjetskom izboru. Ivana je pak 1999. godine ostvarila veliki uspjeh te je ušla među Top 10 najljepših žena na svijetu.

Idućih 10 godina nakon izbora Ivana se bavila modelingom, a zatim se povukla iz javnosti te posvetila fakultetu, a kasnije i obitelji. Ivana danas gradi uspješnu karijeru u PR-u.

"Krunu mi mogu oduzeti samo fizički! Stvar je u mom imenu i prezimenu. Nakon ovakvih skandala ne znam koja će majka pustiti svoju kćer da se kandidira na izbor za najljepšu djevojku. Milan Šećković očito ima svoje razloge koje sada ne želim navoditi. Na ovaj izbor prijavila sam se unatoč svojoj muslimanskoj vjeroispovijesti, kao slobodna građanka Republike Hrvatske u kojoj živim 22 godine, misleći da je to bio izbor za ljepotu", rekla je svojedobno ljutita Lejla te nastavila.

"Sada vidim da to nije tako i ako ova Direkcija i dalje ostane na izboru za Miss Hrvatske, svim djevojkama bih poručila da ubuduće ne navode svoje mjere, nego nacionalnost i vjersko opredjeljenje. Ako mi se pokuša oduzeti titula, pronaći ću odvjetnika i tužiti Direkciju predsjedniku Republike i saborskom Odboru za ljudska prava."

Ivana s druge strane nikada nije javno komentirala veliki skandal u koji je bila upletena sasvim slučajno, a i danas je jedna od onih žena koje jednostavno ne komentiraju svoj privatni život, već ga, dapače, brižno čuva za sebe.

Bivša misica sa suprugom ima i dvoje djece, sina i kćer te otvoren profil na Instagramu na kojem redovito objavljuje atraktivne foografije. Sudeći prema viđenom, i danas bi bez problema ušla među Top 10 najljepših na svijetu.