Play ponuda
Play ponuda
POVRATAK U GRAD

22. sezona Scene AMADEO u kolovozu i rujnu u Klovićevim dvorima

Od 17. kolovoza počinje ljetni program Scene AMADEO, a tijekom kolovoza i rujna u atriju Galerije Klovićevi dvori odvijat će se bogat glazbeni program s velikim umjetničkim imenima.

Image
Foto: Promo
PR/Tabloid.hr/ 12.8.2021. u 17:00
Play ponuda

Popularna zagrebačka ljetna Scena AMADEO u kolovozu i rujnu predstavit će zagrebačkoj i inozemnoj publici dvanaest vrhunskih koncerata u izvedbi renomiranih hrvatskih umjetnika.U prvom tjednu očekuju nas nastupi gitarističkog trija Trio Elogio, zatim solistički nastup Petrita Çekua te koncert Grupe Duende i Gipsy benda  Juerga & Nine Čorić, flamenco pjevačice.

Ovogodišnji program svojim nastupom 17. kolovoza, otvara sjajni gitaristički Trio Elogio u sastavu Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić.  Iako su proizašli iz tzv. Zagrebačke gitarske škole, ovi glazbenici žive i djeluju u različitim sredinama čime dodatno naglašavaju vlastitu glazbenu i kulturnu raznolikost. U svom koncertnom repertoaru uvažavaju povijesni aspekt velikih orkestralnih skladbi udružujući ih sa suvremenim kompozicijama, te posebnu pozornost posvećuju kompozicijama hrvatskih skladatelja. U slučaju kiše koncert će se održati u srijedu 18. kolovoza.

U četvrtak, 19. kolovoza slijedi solistički recital hrvatsko kosovske gitarističke zvijezde Petrita Çekua, koji će izvesti djela J. S. Bacha; W. A. Mozarta; L. Beethovena; G. Listeša; A. Barriosa i H. Villa-Lobosa.  U slučaju kiše koncert će se održati u petak, 20. kolovoza.

Koncert u spomen prerano preminulom basistu grupe Duende Nenadu Jalševcu-Nenčiju koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalan trag na Sceni Amadeo očekuje nas u subotu 21. kolovoza. Grupa Duende u sastavu Gulić Darko-Gula, bas, vokal,  Robert Hamp-Roby, gitara, Matija Opačak, gitara i Tomislav Tenšek-Snoopy,  gitara kombinira tradicionalni instrumentalni flamenko sa jazz i bossa nova standardima, ali i s rock i blues klasicima 20. stoljeća. Na koncertu će oko sebe će okupiti dugogodišnje suradnike.                                                                                                                          

Gipsy band Juerga  u sastavu Ivana Cvitanušić, Tomislav Tenšek-Snoopy, Darko Gugić, Kornelija Palle i Kraljević Seričević Filip u čijoj glazbenoj kutijici možemo pronaći različite izričaje romske glazbe (Rusija, Španjolska, Mađarska, Italija). Band koketira i s drugim sličnim etno stilovima, naročito onima vezanim uz narodnu glazbu šire regije te  izvodi i nekoliko autorskih kompozicija. Pridružit će im se Nina Flamenca (Nina Ćorić), flamenco pjevačica čija strast, snaga i temperament te jedinstvena izvedba emotivno pojačava ovaj specifičan glazbeni izričaj. Osnivačica je i umjetnička direktorica Flamenco Festivala Zagreb, tradicionalne kulturne manifestacije koja iz godine u godinu privlači velik broj renomiranih umjetnika iz Španjolske i Hrvatskoj susjednih zemalja. U slučaju kiše koncert će se održati u nedjelju, 22. kolovoza.

Scena AMADEO održat će se u atriju Galerije Klovićevi Dvori 17. kolovoza – 10. rujna 2021. godine. Ulaznice se mogu kupiti u Galeriji Klovićevi Dvori, od 18:00 sati na dane kada se održava program Scene Amadeo i online. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na web stranici www.scenaamadeo.hr.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
najbolje kuharice amaterke

Petra i Filipa otkrivaju nam svoje planove nakon pobjede u 'Tri, dva, jedan - kuhaj': otvaraju li restoran?

Play ponuda

Više s weba