Play ponuda
Play ponuda
'pretjerali smo'

2Cellos na prekretnici glazbene karijere: 'Jednostavno se moramo maknuti od svega'

Nadamo se da ova priča neće imati tužan završetak...

Ana Radišić/ 28.10.2018. u 18:30
Play ponuda

2Cellos ne prestaju nizati uspjehe i taman kad se prisjetimo da smo nekoliko puta rekli kako je ovaj popularni violončelistički dvojac doživio vrhunac svoje karijere, oni ljestvicu pomaknu još više. A znate kako kažu da vijesti stižu uvijek u paketu? Dobra je da imaju novi album, a loša da su momci odlučili uzeti pauzu

"To je bilo suludo. Život, ritam i tempo su bili ubitačni. Stvarno smo pretjerali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja... Jednostavno se moramo maknuti od toga", priznao nam je Stjepan. 

No, bez brige. U ovoj ćete glazbi ipak još neko vrijeme uživati. Dečke čeka australska i američka turneja, a nakon toga... "Posvetiti se nekim drugim stvarima u životu, napraviti jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo k sebi, ako dođemo k sebi, možemo opet dalje", rekao je. 

Uz sve uspjehe koji su im se događali, stigli su snimiti i novi album te napisati dvije autorske stvari. Jednu su čak posvetili i najsnažnijem, odnosno najbržem električnom automobilu u svijetu. Svjetskom, a našem. "Zove se 'Concept 2' i bili smo baš ponosni kako zvuči. A pazite ovo, zove se c2, a mi smo 2c, ima smisla", kaže Stjepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo nadnaravnim epitetima publika doživljava sve nastupe 2Cellosa. Tim nizom Stjepan planira nastaviti i u samostalnim vodama. Neki su već iza njega, a posebno mu znači rodna Pula. "Zadnjih osam godina isključivo sviram kao 2Cellos i ovako izaći iz toga, uopće se usuditi sam svirati u Areni s klasičnom glazbom, je bio sulud potez, ali ja sam lud u glavi i volim riskirati. Baš sam ponosan na sebe", rekao je ponosno Stjepan.  

I vjerojatno će nastaviti oduševljevati publiku u tom samostalnom umjetničkom smjeru, dok će Luka vrijeme pauze iskoristiti za obitelj i sina jedinca. 


A kad je bolja polovica u pitanju, većinu uvijek zanima što to Stjepan zapravo traži. "Van svih tih normi i formi koje su nam zadane u ovom  životu. Tražim nekoga tko to kuži, ako je ta žena spremna rasti sa mnom u svemu, ako je svjesna koliko je sve ovo u svijetu lažno i ako je spremna rast sa mnom, onda imamo o čemu pričati", rekao je sigurno Stjepan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
SVE PREOZBILJNO SHVATILI

Josip za RTL.hr o povratku u 'Superpar' i napetosti s Dragom i Ismetom: 'Nitko se ne zna šaliti, svi su ukočeni'

A dok ne naiđe ona prava, ovaj violončelist će uživati u plodovima svog rada.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na vrhu popularnosti

Gdje je nestala Petra Kovačević? Bila je velika glazbena nada, najavila prvi album, a onda joj se gubi svaki trag

Play ponuda

Više s weba