Ostalo

78-godišnjak sakrio kokain u želudac

Jose Martinez Molla je zbog nervoznog ponašanja po dolasku u zračnu luku u Bogoti pobudio sumnju službenika, a rendgenskim pregledom kod njega je otkriveno 400 grama kapsula napunjenih kokainom.

RTL - Hina
06.02.2014 08:55

Kolumbijska policija je u srijedu uhitila 78-godišnjeg Španjolca u zračnoj luci u Bogoti jer je pokušao prokrijumčariti kokain tako što ga je sakrio u želudac. On je najstariji strani državljanin uhićen na osnovu optužbe za krijumčarenje droge u toj južnoameričkoj državi.

Jose Martinez Molla je zbog nervoznog ponašanja po dolasku u zračnu luku u Bogoti pobudio sumnju službenika zaduženih za sprječavanje krijumčarenja droge, a rendgenskim pregledom kod njega je otkriveno 400 grama kapsula napunjenih kokainom, izvijestila je policija.

Martinez je sada u zatvoru u Bogoti suočen s optužbama za krijumčarenje droge, a kapsule s kokainom su mu zbog opasnosti od trovanja izvađene u bolnici.

Jose Martinez Molla postao je najstariji strani državljanin uhićen u Kolumbiji koji je služio kao ljudski kurir, navodi policija u priopćenju. Dodaje i da je prije deset godina zbog krijumčarenja droge uhićen i jedan 82-godišnji Kolumbijac.

Krijumčarenje kokaina glavni je izvor financiranja kolumbijske ljevičarske gerilske organizacije FARC, a Peru je postao najveći proizvođač u regiji.