Ostalo

Agentica Rina objašnjava nam drastičan porast cijena nekretnina i otkriva kako joj izgleda dan: 'Dostupna...

Prodaje i kupuje se sve - od vila vrijednih nekoliko milijuna kuna, preko najobičnijih kuća, obiteljskih stanova pa do potpuno devastiranih zdanja

Edita Misirić Vrkljan
2021-12-06 09:00

Ako netko u današnjem vremenu procvata tržišta nekretnina radi od jutra do mraka, to su onda agenti nekretnina. Naša Rina Broqi svakodnevno obilazi, prezentira i prodaje stanove. ZaRTL Exkluziv je ispričala što se to trenutno događa s nekretninama.

"Danas je med i mlijeko" - tako naša agentica Rina Broqi u šali opisuje dinamiku svojeg posla u vrijeme potpune pomame za nekretninama posljednje vrijeme.

"Kada se ujutro probudim - prvo kava i onda krećems laganim treningom i praktički poslije toga sam kompletno posvećena nekretninama. Nemam muža ni djecu, tako da mogu ostati na poslu do 20, 21 sat. Nikad mi to nije bio problem. Subota i nedjelja praktički radne i dostupna sam 24/7", opisala je Rina.

Prodaje i kupuje se sve - od vila vrijednih nekoliko milijuna kuna, preko najobičnijih kuća, obiteljskih stanova pa do potpuno devastiranih zdanja.

"Jako puno ljudi je sada, ja mogu dobiti tisuću eura više nego što sam platio taj stan idemo, idemo, pa onda odu kod mame i tate, odu u nekakav najam", tvrdiRina Broqi.

Pročitajte još
Prvo doktoru 'malo se pofriškati', a onda se bacila na posao: Bili smo sa seksi agenticom Rinom u prodaji...

Što se događa s tržištem nekretnina?

"Cijene su otišle u nebo jer je potražnja postala sve jača, a ponuda kvalitetnih nekretnina sve slabija. Svemu tome je jako pridodao Covid-19 -donio je tome da je sve teže uvesti materijale u samu Hrvatsku tako da je cijena skočila i do 40 posto", tvrdi 29-godišnja agentica za prodaju nekretnina.

Osim Covida, na cijene je utjecao i zagrebački potres. I dok stanovi izgrađeni prije stotinu godina u centru Zagreba jedva dostižu 3.000 eura, cijene novogradnje divljaju.

"Novogradnja u centru ide do 8.000 eura", dodala je. Uvijek postoje prodavatelji kojima se žuri i novacim trebašto prije.

"Ponekad kupci imaju više sreće pa nalete na vlasnike koji su spremni brzo prodati nekretninu. Cijena ove nekretnine je 2.000eura po kvadratnom metru", smatra zanosna Rina.

Rina se dobro sjeća i posljednje krize kada je situacija bila suprotna ovoj današnjoj i stanovi su se prodavali u bescjenje.

Pročitajte još
Agentica Rina pred neviđenim zadatkom: 'Ne znam da sam ikad išta ovako vidjela. Isuse Bože kako ću ja ovo...

"Doslovno su, kako se kaže, u kovčegu sa sobom imali novce i govorili: 'Čujte, ja sam vam sada spreman platiti". Nažalost, centar smo znali prodati i po 1 200 eura po kvadratnom metru", pojasnila je Rina Broqi.

Ono što se svi pitaju jest kada će ovaj balon rasta cijena puknuti?

"Nažalost, nitko ne zna do kada. Nerealna je bila priča i one 2012. godine, nerealna je i sada.Moje mišljenje jeda cijene više nikada neće pasti onako kao u prvoj krizi", misli Broqi.

Sljedeću nedjelju Rina će pokušati prodati stan u centru Zagreba koji je oštećen u potresu. Gledajte nas!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.