Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
duboko se ispričali

Akademija prekinula šutnju i oglasila se oko fijaska na dodjeli Oscara

Američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti na svojoj je web stranici objavila izjavu vezanu za pogrešku koja je obilježila dodjelu Oscara

Image
Foto: AP Images
Tabloid.hr/ 28.2.2017. u 16:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti napokon je progovorila o nevjerojatnoj pogrešci do koje je došlo prilikom proglašenja dobitnika Oscara za najbolji film. 

Pročitajte više: 

Šok na kraju: 'Mjesečina' najbolji film nakon što je prvo 'La La Land' greškom proglašen najboljim

Pogledajte reakcije ekipe 'La La Landa', 'Mjesečine' i svih ostalih nakon najvećeg gafa u povijesti 

Ako još uvijek ne znate što se dogodilo, evo kratkog podsjetnika. Tijekom gotovo savršene svečanosti dodjele nagrada, na kraju se dogodila neuobičajena nezgoda kada su prezenteri Warren Beatty i Faye Dunaway pogreškom najboljim filmom proglasili "La La Land". Beatty je kasnije pokušao objasniti da su mu dali pogrešnu omotnicu. 

Cijela ekipa filma već je bila na pozornici i producenti su počeli zahvaljivati, kad je netko na pozornici rekao da je nagradu zapravo osvojio film "Mjesečina". 

"Duboko žalimo zbog pogreške koja se dogodila tijekom dodjele nagrade u kategoriji za najbolji film. Ispričavamo se cijeloj ekipi filova 'La La Land' i 'Moonlight' čiji je doživljaj duboko promijenjen zbog ove pogreške. Pozdravljamo njihovu gracioznost koju su pokazali u tim okolnostima. Svima - uključujući prezentere Warrena Beattyja i Faye Dunaway, filmaše i naše obožavatelje iz cijelog svijeta - ispričavamo se", stoji u izjavi objavljenoj na Akademijinoj stranici

Akademija je nadalje navela da je tvrtka PwC već 83 godine odgovorna za posao prebrojavanja glasova i dopremu zlatnih koverti na svečanost uručenja Oscara te da su preuzeli potpunu odgovornost za grešku koja se dogodila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Sinoć i danas smo istraživali okolnosti pod kojima je došlo do ovoga i odredit ćemo koji su daljnji koraci. Ustrajni smo u tome da zadržimo integritet Oscara i Akademije", zaključuje se u izjavi. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Frajeri s travnjaka

Djevojke, duboko udahnite! Ovi mlađahni ljepotani uskoro će zamijeniti dobro poznata nogometna lica

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba