Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Od težine jedva hoda

Albert je i službeno najdeblja mačka na svijetu!

I mačji svijet ima svoje kraljevsko veličanstvo. On se, naravno, zove Albert, doduše Amerikanac je, i službeno je najdeblja domaća mačka na svijetu. Od težine jedva hoda. No i mi svoju macu za geganje imamo. Mucika je samo kilogram vitkija od Alberta!

RTL/ 15.8.2013. u 18:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dok se on gega i gega hodnikom, kao da prolazi čitava vječnost a jedva da se pomaknuo. Ali, kako da jadan Albert i bude brži kada ima čak 13 kilograma. Skoro četiri puta teži od prosječne mačke, svrstati ga se po težini može u prosječne vreće krumpira.

"Šeće hodnikom, nekoliko puta na dan. Umjesto da mu posudu s hranom stavimo kraj njega, stavimo mu je dosta dalje, tako da mora hodati da bi došao do hrane", kazala je Melissa Gable, volonterka u skloništu.

Usporeni debeljko ostavljen je ispred skloništa za životinje. Sada  njegovo malo i široko tijelo pokušavaju dovesti u red.

"Vjerojatno su ga hranili ostacima sa stola, vjerojatno je imao neograničen pristup hrani. Nije znao kada stati, samo je jeo i jeo i sada je tu gdje je. To može biti smrtonosno za njega, to je ozbiljna stvar", dodala je Melissa.

Najveća hrvatska maca Mucika ionako sanja samo odreske, a za nju je vježbanje nepoznata radnja.

Dok Albert ima 13, Mucika za njim zaostaje tek za kilogram.

A što mogu ove mace? Zbog svoje težine malo toga. No, kada bi se smijeh koji izazivaju mjerio u kilogramima, bilo bi ga barem impozantnih Albertovih 13.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
otvoreno progovorila

Ivana Knoll: ''Pobornik sam prirodnog izgleda, a ovo je moja tajna formula za vitko tijelo'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba