Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
možda vas ova priča iznenadi

Alkoholno-estradna statistika: Što se i koliko pije na estradi?

Premijer Milanović vlada zemljom alkoholičara. Tako barem tvrdi istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije koje nas je smjestilo među najveće svjetske alkoholičare. Odlučili smo provjeriti kako se naša estrada uklapa u tu statistiku. Odbacite predrasude, možda vas ova priča iznenadi.

RTL/ 14.5.2014. u 18:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pije se svugdje i pije svatko, pa tako i naši estradanjci vole zaviriti u čašicu. Pa i dvije. Tri. Četiri.

"Oo daaa! Čekao sam smrt da dođe, a nje nema! Sigurno je toga bilo, samo ja o tome ne govorim. Jedanput i na sceni, naprosto čovjek nikad ne može znat, tko ne pije redovno ne možeš znati kako će ti dvije vechie ili viskija  djelovati, ovisi kako ti je cijeli dan bio jesi jeo", rekao je MladenBodalec.

"Nisam nikad završio na ispumpavanju, nisam imao tu epizodu. Pivo ne pijem uopće, vino konzumiram ponekad, ali da sam imao takav tip pijanstva da nisam znao za sebe, ne", kaže BorisNovković.

Naravno, popiti jednu čašicu i nije neki bauk, ali svi smo bili svjedoci kako izgleda kad zvijezde imaju problem s alkoholom! Priznajemo - nije bilo ugodno!

"Kod glazbenika, izvodača, kod kreativaca to je posebno veliki problem jer su oni od malena bili u jednom malenom, otkačenom društvu, bili su bliže takvim sredstvima", kaže psihijatar alkoholog DarkoBreitenfeld.

Mnogi pjevači alkohol konzumiraju za opuštanje prije koncerata, a glumci kao sredstvo za razbijanje treme prije predstava!

"Mozda se popije bas zbog opuštanja, između ostalog glumci slove kao jako veliki veseljaci, pa onda uz pjesmu, ples, hranu ide i piće", kaže RenataKončićMinea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Treba paziti, mnogi su prekidali koncerte jer su taj čas prekrdašili, to je opasna igra koja je kod većina preveliki zalogaj koji se ne može potpuno kontrolirati", kaže Breitenfeld.

Vjerovali ili ne i među njima ima onih kojima je od vina i piva draži gusti sa šlagom.  

"Nisam ga nikad konzumirala, malo u nekim granicama da se to ne vidi, primjeti ili osjeti", kaže Minea.

"Ne pijem, jako rijetko me daju nagovoriti da popijem malo crnog vina za ručak, pivu nikad nisam ni probala", priznaje PamelaRamljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
ISPRAVAN STAV

Domaćin Luka: 'Želja mi je školovati djecu i odgojiti ih da budu dobri ljudi'

Jedno pivo nije nikome stvorilo probleme, ali jedno po jedno, dan po dan, stvara ovisnost.

"Alkohol je sredstvo koje razgaljuje, koje uklanja napetost i oraspoložuje u prvoj fazi, a poslije postajete agresivnim, smotanim", kaže Breitenfeld.

Sad kad smo i službeno jedni od najvećih svjetskih pijanaca, možda je stvarno vrijeme da stanemo na loptu. Odnosno, čašu ili bocu. A nema boljeg primjera od onih uz čije pjesme i pijemo.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
RIJETKI PRIZORI

Partnerica Marija Valentića objavila rijetku zajedničku fotografiju: Zajedno su od 2016., imaju sina i ne vole pažnju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba