Ostalo

Amerikanci najzabavnija nacija

U globalnoj anketi Nijemci su ocijenjeni kao "najmanje zabavna nacija", Amerikanci najzabavnijima ukupno a Španjolci najzabavnijim Europljanima ispred Talijana i Francuza.

Z.H. - HINA
08.06.2011 05:51

Internetska društvena mreža Badoo.com zatražila je od 30.000 ljudi u 15 zemalja da imenuju "najzabavniju" naciju, onu koja je najbolja u nasmijavanju drugih, i najmanje smiješnu.

Prvu nagradu su odnijeli Amerikanci, dok su se Španjolci plasirali na drugo a Talijani na treće mjesto. Glasovanje za "najmanje šaljivu" naciju potvrdilo je ocjenu američkog pisca Marka Twaina da se "nije za šaliti s njemačkom šalom". Nijemci su u toj kategoriji uvjerljivo pobijedili ispred Rusa i Turaka.

Britanci, čije su televizijske serije "The Office" i show Monty Pythona postali stupovi humora na engleskom jeziku, doznali su da nisu toliko smiješni koliko misle. Našli su se na sedmom od 15 mjesta, iza Brazilaca, Francuza i Meksikanaca.

No kada je Badoo postavio pitanje koja nacija vam je najmanje smiješna Britanci su osvojili četvrto mjesto, odmah iza Turaka. "Bojim se da nam neki od rezultata nisu baš smiješni", rekao je Badoo-ov direktor marketinga, Britanac Lloyd Price.

Amerikanci su prvo mjesto osvojili kao narod koji nam je donio televizijske serije poput Simpsonsa, Frasiera, Seinfelda i niz velikih komičara od braće Marx preko Woodyja Allena do Bena Stillera.