Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
UZ POLICIJSKU KLAPU

Ana Rucner ponovno nastupa u Dubrovniku! Zasvirat će na violončelu izrađenom od dijelova dragovoljno predanog oružja

Ana Rucner nova je promotorica nacionalne kampanje 'Manje oružja, manje tragedija', a na koncertu će zasvirati na violončelu izrađenom od dijelova dragovoljno predanog oružja građana

Image
Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova, Marko Grubišić
RTL.hr/ 15.6.2022. u 13:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da ima neka tajna veza između Ane Rucner i Dubrovnika, dokaz je održavanje sada već 12. po redu festivala "Ana u Gradu". Festival počinje 20. lipnja u Kneževom Dvoru, a dan nakon, 21.lipnja, u samu zoru, održat će se tradicionalni koncert "Pozdrav Ljetu", simbolično na ljetni solsticij i Svjetski dan glazbe. Ipak, ovogodišnji koncert bit će po mnogočemu najposebniji dosad.

Ani Rucner na pozornici Amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu, pridružit će se Policijska klapa Sv. Mihovil, a posjetioci će uživati u izvođenju pjesama s njihovog albuma "Kada je trebalo…". Čelo dionicu za skladbe napisao je maestralan dvojac – profesor Tomislav Veršić i član Policijske klape Ante Šipić-Sokol. Zvuci violončela savršeno su stopljeni s tradicionalnim klapskim pjevanjem, gdje svaki od glasova može u potpunosti izraziti svoju ljepotu, širinu i plemenitost.

Iako spoj gudačkih instrumenata i klapskog pjevanja nije novitet, koncert "Pozdrav Ljetu" bit će izrazito poseban i zbog poruke koju želi prenijeti. Naime, Ana Rucner imenovana je za
promotoricu  nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom "Manje oružja, manje tragedija", a koja se u Republici Hrvatskoj provodi od 2007. godine, a čija poruka glasi: "Spriječimo tragediju, budimo odgovorni prema sebi i bližnjima".

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/07136b92-ec99-11ec-8f7c-9e4844dc1f80/original

Izvor:

"Ponosna sam na ovu plemenitu suradnju sa MUP-om RH i počašćena što sam izabrana da budem promotorica ove hvalevrijedne nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova naziva 'Manje oružja, manje tragedija", poručuje violončelistica Ana Rucner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Cilj kampanje je poručiti građanima da ako posjeduju ili pronađu oružje, bez straha od sankcije ili stigmatiziranja, mogu nazvati 192 te predati ili obavijestiti policiju. A da se od dijelova uništenog oružja može stvoriti nešto konstruktivno i predivno, dokaz je elektronsko violončelo izrađeno od dijelova dragovoljno predanog oružja građana, kojeg je izradio majstor glazbalar Zoran Gojmerac. Ovo unikatno violončelo nastalo je po ideji Službe prevencije Ravnateljstva policije te je u trajnom vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova RH, a upravo na njemu Ana Rucner zasvirat će na koncertu "Pozdrav Ljetu", uz snažnu poruku "Zamijenimo oružje glazbom, za mir i prestanak svih ratova".

U Kneževom Dvoru, 20.lipnja, održat će se interesantna večer uz premijerno prikazivanje filma "Od strahote do ljepote", koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer će biti obogaćena glazbenim nastupom promotorice kampanje Ane Rucner uz Policijsku klapu Sv.Mihovil te dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović, u prisustvu mladih dubrovačkih glazbenika.

Upravo se čita

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU

Marela se udala sa 16 godina: 'Roditelji su bili razočarani, ali onda su shvatili da sam došla u dobru kuću'

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/073030ce-ec99-11ec-9e02-1ef7cd0159c4/original

Izvor: Ministarstvo unutarnjih poslova, Marko Grubišić

"Zamijenimo oružje glazbom za mir i prestanak svih ratova. Vidimo se u Gradu 20. i 21. lipnja, dođite, svi ste pozvani", poručila je zaključno Ana Rucner, dodajući da je ulaz na oba događaja besplatan za sve zainteresirane.

Ana Rucner za RTL.HR komentirala zajednički koncert s bivšim suprugom i sadašnjim dečkom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovogodišnji festival "Ana u Gradu" realizira se u partnerstvu s Ministarstvom vanjskih poslova RH – projekt "Manje oružja, manje tragedija", uz podršku Turističke zajednice Grada Dubrovnika, agencije Arthill, Grada Dubrovnika, branda Costa Coffee te uz pomoć tvrtki Excelsa Nekretnine Tim Zip i Gulliver DMC.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vremeplov

Danas je jedna od najljepših Hrvatica: Iznenadit će vas kako je Dina Dragija izgledala prije nekoliko godina

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba