Ostalo

Anđa Marić: 'Nisam poštovala mjere stožera, unatoč preporukama često sam grlila ljude'

Anđa Marić rijetko kada se pojavljuje na javnim događajima, ali drugi rođendan podcasta Ane Radišić nije mogla propustiti pa smo iskoristili priliku za kratki intervju s poznatom glazbenicom

Tonia Malić
24.06.2022 16:30

Glazbenica Anđa Marić oduvijek je slovila za hrabru i jaku ženu, a bez obzira na to što ju život nije mazio - svima je dokazala kako se prkosi problemima, a riječ 'odustajanje' u njezinom rječniku ne postoji. Prije točno deset godina saznala je da boluje od multiple skleroze. Iako liječnici nisu bili optimistični, a njihove prognoze, najblaže rečeno, bile su loše, vrckava glazbenica nije gubila nadu i volju niti u trenutcima kada su stručnjaci tvrdili drugačije. Naravno, bilo je trenutaka slabosti kada je htjela dignuti ruke i odustati od svega, no i tada je Anđaotkrivala novu životnu snagu zahvaljujući kojoj je pobijedila samu sebe. Iako je riječ o kroničnoj upali središnjeg živčanog sustava za koju, nažalost, ne postoji lijek koji bi popravio već nastalo oštećenje, oboljelima se preventivno daju određene terapije kako bi spriječili nastanak nekog novog oštećenja.

I u posljednje vrijeme, priznaje Anđa, rezultati su itekako vidljivi. Nedavno je objavila emotivnu videosnimku na društvenim mrežama na kojoj radi samostalne korake, a ista je oduševila je njezinu publiku. Nasmijanu Anđu nakon dugo vremena sreli smo na drugom rođendanu podcasta voditeljice Ane Radišić pa smo iskoristili priliku za kratki razgovor sa ženom koja mnogima može biti velika životna inspiracija. Ovaj put odlučili smo ''ozbiljne teme'' ostaviti za neki drugi put, a s glazbenicom smo porazgovarali o nekim lakšim, ali i zabavnijim temama. Pa za početak - zanimalo nas je koliko se Anđa sprema prije crvenog tepiha s obzirom na to da je na proslavi spomenutog rođendana izgledala besprijekorno.

''Prije izlaska se ne spremam mnogo. Najviše mi treba za frizuru to je nekih pola sata, a ostalo sve je uvijek na brzinu'', rekla nam je dobro raspoložena Anđa koju ništa nije spriječilo da se na ludom tulumu u Hotelu Esplanade zabavi u veselom društvu. Nakon dvije godine izolacije, život se mnogima promijenio iz korijena. Neki glazbenici su bankrotirali, drugi su proširili svoj biznis i iskoristili priliku u pravom trenutku, a treći su jednostavno odmarali jer im je izolacija bila odlična prilika za odmor bez grižnje savjesti. A kako Anđa gleda na razdoblje 'novog normalnog'?

''Jako sam sretna što sam ponovno među ljudima iako nisam poštivala mjere u pandemiji. Moram priznati kako sam unatoč epidemiološkim preporukama često grlila ljude. Ako gledamo na druge države - u razgovoru s prijateljem koji ne živi u Hrvatskoj mogu reći kako su oni imali puno stroža pravila i nisu smjeli nigdje. Mi Hrvati smo imali 'Čokolino', a ne pandemiju'', rekla nam je Anđa.

I za kraj smo morali prokomentirati nove glazbene projekte na kojima trenutno radi. Nova pjesma pod nazivom ''Novi dani, sati, minute'' već je ugledala svijetlo dana, a glazbenica nam je otkrila kako su reakcije publike i više nego dobre. Sa svojim timom trenutno priprema još jednu pjesmu, a detalje je ovaj put odlučila ostaviti samo za sebe. A tko ne voli iznenađenja?

''Prije četiri dana nam je izašao novi singl 'Novi dani, sati, minute' i sada ćemo snimiti samo jedan. Uglavnom je radno kada je riječ o poslovnim projektima. To je to. Reakcije naše publike na pjesmu su moram priznati fenomenalne i jako sam zadovoljna. Baš smo kod Ane Radišić imali promociju u emisiji TOP.HR i odlične su bile reakcije i dojmovi na prvo slušanje publike'', rekla nam je za kraj.